Citrónovo kôprová omáčka je jemná a aromatická omáčka, ktorá je ideálna pre ryby. Omáčka sa môže tiež podávať ako doplnok k zeleninovým a dokonca hydinovým jedlám. Napriek svojej jemnej chuti a krémovej konzistencii je omáčka silná a výrazná zároveň.
Zvyčajne podávam citrónovú a kôporovú omáčku ako doplnok k pečenému lososu. Vyprážané ryby zvyčajne podávam s kúskom citróna a pre svoju chuť už nepotrebujú nič. Pokiaľ však ide o varené alebo pečené ryby, rád ich dopĺňam omáčkou uvedenou nižšie. Chutí skvele a dobre sa hodí k teplom podávaným druhom rýb.
zloženie:
- 3 citróny
- 1 lyžica cukru
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 lyžice majonézy
- Zväzok kôpru
- 1 lyžička kurkumy
Popis prípravy:
Musíme nastrúhať citrónovú kôru z jedného citróna. Potom vytlačte šťavu z ďalších dvoch citrónov.
V panvici ohrievame citrónovú kôru a šťavu. Potom k nemu pridajte cukor a varte, kým sa úplne nerozpustí.
Zahrejte olivový olej s pridaním kurkumy do samostatnej nádoby. Miešajte neustále, kým olej nezožltne.
Potom pridajte olivový olej a kurkumu do prvej nádoby. Pridáme tiež majonézu. Dochutíme nasekaným kôprom. Všetky prísady dôkladne kombinujeme.
ZDROJ:dompelenpomyslow.ru