Neodolateľná citrónovo kôprová omáčka, perfektne sa hodí k rybám ale aj k iným pokrmom

Citrónovo kôprová omáčka je jemná a aromatická omáčka, ktorá je ideálna pre ryby. Omáčka sa môže tiež podávať ako doplnok k zeleninovým a dokonca hydinovým jedlám. Napriek svojej jemnej chuti a krémovej konzistencii je omáčka silná a výrazná zároveň.

Zvyčajne podávam citrónovú a kôporovú omáčku ako doplnok k pečenému lososu. Vyprážané ryby zvyčajne podávam s kúskom citróna a pre svoju chuť už nepotrebujú nič. Pokiaľ však ide o varené alebo pečené ryby, rád ich dopĺňam omáčkou uvedenou nižšie. Chutí skvele a dobre sa hodí k teplom podávaným druhom rýb.

zloženie:

  • 3 citróny
  • 1 lyžica cukru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 lyžice majonézy
  • Zväzok kôpru
  • 1 lyžička kurkumy

Popis prípravy:

Musíme nastrúhať citrónovú kôru z jedného citróna. Potom vytlačte šťavu z ďalších dvoch citrónov.

V panvici ohrievame citrónovú kôru a šťavu. Potom k nemu pridajte cukor a varte, kým sa úplne nerozpustí.

Zahrejte olivový olej s pridaním kurkumy do samostatnej nádoby. Miešajte neustále, kým olej nezožltne.

Potom pridajte olivový olej a kurkumu do prvej nádoby. Pridáme tiež majonézu. Dochutíme nasekaným kôprom. Všetky prísady dôkladne kombinujeme.

ZDROJ:dompelenpomyslow.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>