Neodolateľná bábovka z banánovo tvarohovou náplňou, zamilujete si ju pri prvom súste

Táto bábovka vďaka náplni zo smotanového syra získava nový rozmer.

V tomto recepte sú pridané nejaké tie ingrediencie navyše. V tomto recepte je dôležité použiť čo najzrelšie banány. Ak ste zistili, že máte doma nejaké prezreté banány a už je asi nikto jesť nebude, môžete ich použiť práve takto.

Dúfame, že recept vyskúšate a určite si ho zamilujete.

Na banánovou bábovku potrebujete:

  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru
  • 1/4 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1/4 hrnčeka oleja
  • 1/4 hrnčeka bieleho jogurtu
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnček roztlačených zrelých banánov
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka soli

Na krémovú náplň potrebujete:

  • 1 hrnček krémového tvarohu (izbovej teploty)
  • 2 lyžice hladkej múky
  • trošku nastrúhanej kôry z pomaranča
  • 1 vajíčko

postup:

Rúru si predhrejeme na 200 ° C a formu na bábovku si vymastíme maslom.

Ak nemáte bábovkovú formu, môžete použiť aj nejakú inú, v tvare, ktorý vám najviac vyhovuje. Vo veľkej miske si najprv roztlačíme banány.

V druhej miske zmiešame dohromady trstinový a biely cukor, vajíčko, olej, jogurt a vanilkový extrakt.

Pomaly primiešavame múku, škoricu, kypriaci prášok a soľ. Do cesta nakoniec primiešame roztlačené banány.

Cesto si odložíme nabok, kým budeme robiť krémovú plnku.

Spolu vymiešame tvaroh, múku, kôru z pomaranča. Keď sú všetky ingrediencie dobre prepojené, pridáme vajíčko a pokračujeme v miešaní.

Polovicu cesta teraz nalejeme do formy a do stredu pridávame krémovú náplň.

Dajte si pozor na to, aby sa krémová náplň nedotýkala okrajov formy, má byť skôr v stredu.

Potom už len prilejeme zvyšok cesta a necháme to chvíľočku usadiť.

V rúre bábovku pečieme približne 35-40 minút. Po upečení, ju necháme aspoň 15 minút chladnúť a môžeme podávať.

 

ZDROJ.ketkes.com

 

 

 

 

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>