Neobvyklý spôsob pečenia kurčiat. Skúste to – neoľutujete! Budete si zalizovať prsty

Grilled chicken Tabaka on wooden table. Georgian cuisine

Gruzínska kuchyňa je pikantná chuť a vôňa jemných korenín. Obzvlášť milujú variť v Gruzínsku z kuracieho mäsa. Kuracie tabak, satsivi a chahokhbili sú považované za tradičné jedlá.

Dnes vám ponúkame pripraviť tradičné kavkazské jedlo. Zaujímavý recept na gruzínsku kuchyňu, v ktorej hlavnú úlohu zohrávajú korenie.

Vďaka nádhernej kombinácii korenín, cesnaku a masla máme na rozdiel od ostatných úžasné kurča. A čo je najdôležitejšie – je veľmi ľahké zvládnuť tento recept.

Chutné kurča v panvici

ZLOŽKY

  • 2 kg kuracieho mäsa
  • 8 strúčiky cesnaku
  • 20 g koriandra
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1 lyžička korenia
  • 1 lyžička chmeľ-Suneli
  • 1 lyžička papriky
  • 3 polievkové lyžice masla
  • 230 ml vody

 POSTUP

  1. Ak chcete variť kuracie mäso v Adjariáne, budete potrebovať veľké kurča.
  2. Rozdeľte jatočné telo pozdĺž prsníka.
  3. Okoreňte a opaprikujte na oboch stranách.
  4. Zohrejte panvicu a vytrite ju maslom. Kuracie mäso položte do panvice s chrbtom smerom hore.
  5. Kuracie mäso zakryte tanierom, ktorý je menší ako panvica, a položte na ňu váhu, napríklad misku s vodou. Uistite sa, že je stabilný. Smažte kurča na oboch stranách.
  6. Zatiaľ čo je kura pečie, začnite variť omáčku. Nakrájajte jemne zelené koriandre a strúčiky cesnaku.
  7. Kombinujte nakrájané zeleniny, cesnak, papriku, chmeľ-suneli a vodu v miske. Dobre premiešajte. Omáčka je pripravená.
  8. Nalejte kuraciu omáčku a zykryte s vekom. Varte na pomalom ohni po dobu 7 minút. Keď ju položíte pod viečko, zelenina a cesnak sa dobre upravia. Páči sa mi, aby boli trochu čerstvé.
  9. Slepica v Adjarian je pripravená! Odporúčam tento jednoduchý recept, kuracie mäso je naozaj veľmi chutné.

Existuje veľa receptov na varenie kurčiat. Doprajte svojim blízkym najchutnejšie jedlo a vždy ho varte s inšpiráciou. Zdieľajte tento recept so svojimi priateľmi!

zdroj:TAKPROSTO.CC

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>