Grilled chicken Tabaka on wooden table. Georgian cuisine
Gruzínska kuchyňa je pikantná chuť a vôňa jemných korenín. Obzvlášť milujú variť v Gruzínsku z kuracieho mäsa. Kuracie tabak, satsivi a chahokhbili sú považované za tradičné jedlá.
Dnes vám ponúkame pripraviť tradičné kavkazské jedlo. Zaujímavý recept na gruzínsku kuchyňu, v ktorej hlavnú úlohu zohrávajú korenie.
Vďaka nádhernej kombinácii korenín, cesnaku a masla máme na rozdiel od ostatných úžasné kurča. A čo je najdôležitejšie – je veľmi ľahké zvládnuť tento recept.
Chutné kurča v panvici
ZLOŽKY
- 2 kg kuracieho mäsa
- 8 strúčiky cesnaku
- 20 g koriandra
- 1 polievková lyžica soli
- 1 lyžička korenia
- 1 lyžička chmeľ-Suneli
- 1 lyžička papriky
- 3 polievkové lyžice masla
- 230 ml vody
POSTUP
- Ak chcete variť kuracie mäso v Adjariáne, budete potrebovať veľké kurča.
- Rozdeľte jatočné telo pozdĺž prsníka.
- Okoreňte a opaprikujte na oboch stranách.
- Zohrejte panvicu a vytrite ju maslom. Kuracie mäso položte do panvice s chrbtom smerom hore.
- Kuracie mäso zakryte tanierom, ktorý je menší ako panvica, a položte na ňu váhu, napríklad misku s vodou. Uistite sa, že je stabilný. Smažte kurča na oboch stranách.
- Zatiaľ čo je kura pečie, začnite variť omáčku. Nakrájajte jemne zelené koriandre a strúčiky cesnaku.
- Kombinujte nakrájané zeleniny, cesnak, papriku, chmeľ-suneli a vodu v miske. Dobre premiešajte. Omáčka je pripravená.
- Nalejte kuraciu omáčku a zykryte s vekom. Varte na pomalom ohni po dobu 7 minút. Keď ju položíte pod viečko, zelenina a cesnak sa dobre upravia. Páči sa mi, aby boli trochu čerstvé.
- Slepica v Adjarian je pripravená! Odporúčam tento jednoduchý recept, kuracie mäso je naozaj veľmi chutné.
Existuje veľa receptov na varenie kurčiat. Doprajte svojim blízkym najchutnejšie jedlo a vždy ho varte s inšpiráciou. Zdieľajte tento recept so svojimi priateľmi!
zdroj:TAKPROSTO.CC