Nemusíte sa obávať rakoviny hrubého čreva, pokiaľ ho chránite a konzumujete tieto dôležité jedlá

Ak chcete chrániť hrubé črevo, odporúča sa konzumovať pšeničné klíčky bohaté na vlákninu a vyhnite sa červenému mäsu a živočíšnym tukom. Ak budete jesť mäso, je lepšie pečenie v rúre alebo mikrovlnnej rúre, ako ho pripraviť na grile.

Jesť viac zeleniny, najmä kapustu, brokolicu, karfiol a ružičkový kel. Tieto druhy zeleniny majú ochranný účinok, ak sú konzumované dvakrát až trikrát týždenne. Táto zelenina je bohatá na vlákninu a indoly, ktoré majú protirakovinové vlastnosti.

Tiež musíte jesť kuracie mäso a ryby. Tieto dve potraviny majú ochranný účinok na rakovinu hrubého čreva. Nízkotučné mlieko a jogurt môžu byť súčasťou stravy na ochranu tejto rakoviny.
Znížte príjem alkoholu na maximálne dva nápoje za deň. Zvlášť sa vyhýbajte pivu. Tieto zmeny v stravovaní sú ešte dôležitejšie, ak ste už mali operáciu na odstránenie rakoviny hrubého čreva, alebo ak máte polypy, ktoré sa môžu vyvinúť na malignitu.

V tomto prípade sa odporúča denný príjem jednej alebo dvoch misiek pšeničných klíčkov bohatých na vlákninu alebo pšeničné alebo zrná vločky s mliekom ako prírodné lieky.

ZDROJ:Healthyfoodteam.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>