Stále sa snažím nekupovať hotové výrobky s množstvom chemických prísad, ale robím čo najviac na maximum. Tento cesnakový prášok bude ideálnym korením pre vaše jedlá! Má jemnejšiu a taktnejšiu chuť než obvyklé strúčiky cesnaku a neuveriteľnú chuť.
Ak chcete vyrobiť pol pohára prášku, musíte vyčistiť tri hlavy cesnaku. Vyseknite zuby.
Predhrievajte rúru pri minimálnej teplote približne 40-50 stupňov. Cesnak vložte na plech na pečenie, ktorý je pokrytý pečiacim papierom, a pošlite ho do rúry na 10 minút. Potom vypnite rúru a nechajte cesnak 45 minút. Opakujte tento postup niekoľkokrát.
V dôsledku toho by sa mal cesnak rozpadať v rukách. V priemere to bude trvať 2-4 hodiny, zamerajte sa na vašu rúru.
Keď je cesnak sušený, zomeľte ho v mlynčeku na kávu alebo iným vhodným spôsobom.
Za niekoľko sekúnd budete cítiť úžasnú arómu, ktorá ospravedlní vaše úsilie.
Môžete ho skladovať niekoľko mesiacov v sklenenej uzavretej nádobe na tmavom, chladnom mieste.
ZDROJ:povarenok.ru