Výplň, ktorá je v týchto slimákoch sa postará o to, aby koláče boli dlho jemné a mäkké.

Nebeské pudingovo tvarohové slimáky
prísady:
pre cestoviny:
- 45 kg múky
- 2 dl mlieka (vlažné)
- 8 dkg kryštálového cukru
- 5 dkg rama margarín (roztavený)
- 1 balenie sušeného pekárskeho droždia
- 1 kus vajec
- 1 balenie vanilkového cukru
- štipka soli
pre náplň:
- 25 dkg tvaroh
- 3 dl mlieka
- hrozienka (podľa chuti)
- Strúhaná šupka 1 citróna
- 1 cs vanilkový pudingový prášok
- 10 dg kryštálového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
na roztieranie : práškový cukor
Postup:
Zahrejte droždie v 1 dl mlieka štipkou cukru a trochou múky. Do múky pridajte granulovaný cukor, vanilkový cukor, margarín, vajcia, zostávajúce mlieko, štipku soli a droždie. Premiesime to spolu. Prikryte utierkou a cca. nechajte kysnúť 1 hodinu.
Medzitým vyrábame náplň pridaním krištáľového cukru, vanilkového cukru a pudingového prášku do mlieka a následným uvarením hustého pudingu. Keď to urobíte, odložte, ale stále teplé, zmiešajte s tvarohom, hrozienkami a strúhanou citrónovou kôrou.
Cesto premiešajte a miesite na rovnom povrchu s hladkým povrchom cca. natiahnite ho do pravouholníka hrubého pol palca. S chladenou náplňou rovnomerne rozložte a stočte ako roládu a nakrájajte na plátky cca 2 cm.

Slimáky umiestnite do plechu potiahnutého papierom na pečenie (nie tesne) a do predhriatej rúry na asi 180 stupňov. Pečieme 15-20 minút.
Po upečení a vychladnutí posypte vrchné časti práškovým cukrom.
ZDROJ:bidista.com