Tí, ktorí sa snažia zdravo kŕmiť, vyhnú sa pizze maximálne. Je to rozumné, vzhľadom na množstvo kalórií, tukov a chemických prísad, ktoré sa v nej nachádzajú. Malé zmeny v príprave tradičných receptov pizze však môžu zmeniť pizzu na zdravé a chutné jedlo.
Cesto – Vyvarujte sa príprave cesta s múkou, ako je mrazené pizzové cesto. Namiesto toho miesiť cesto s pšeničnou, ktorá má oveľa vyššiu nutričnú hodnotu ako biela múka, a je tiež chutné.
Omáčka – rôzne druhy kečupu, ktoré sa nachádzajú na regáloch v supermarketoch, sú plnené rôznymi chemickými prísadami. Namiesto toho cesto potrite domácou paradajkovou omáčkou, olivovým olejom a korením. Nielenže je zdravšia, ale má lepšiu chuť ako kečup.
Mäso – Väčšina lahôdok obsahuje sotva v nich mäso a navyše sa plnia chemickými prísadami, ktoré nepriaznivo ovplyvňujú metabolizmus. Pri príprave pizze ich nahraďte kurčaťom alebo morčacím mäsom, trochou slaniny alebo šunkou.
Zelenina – Paradajky, paprika, cibuľa, cesnak, cuketa, huby, olivy … Iba predstavivosť je limitom toho, akú zeleninu môžete dať do svojej pizze. Je dôležité dať jej väčšie množstvo.
ZDROJ:healthyfoodteam.com