Ak máte pár zemiakov, soľ, korenie a rúru v prevádzkyschopnom stave, a potom, po pol hodine pri svojom stole môže chváliť lahodnej príkrm rumenný – špirálová zemiaky.
Ak chcete ochutnať to je podobné smažené zemiaky, ale vyzerá to oveľa viac efektné. Na jeho varenie trvá kratšie rastlinný olej a nie je potrebné postaviť na tanier. Vzhľadom k nezvyčajné spôsobu rezanie, každé hľuzy rýchlo prepečený, bez vlastnej pečeným suchý zemiakov.
zloženie
- zemiaky 4 ks
- rozmarín pre chuť
- soľ pre chuť
- paprika 1 lyžica
- slnečnicový olej 3 lyžice
príprava
- Zemiaky dôkladne umyť.
- Dať každý zemiak na špíz. Dáme nôž pod uhlom a otáčať, aby rez, tvoril špirálu. Ľahko potiahnúť.
- Zmiešajte olej, soľ, papriku a rozmarín. Omáčkou zemiaky namazať štetcom.
- Dať na plech a poslať do predhriatej rúry na 180 stupňov po dobu 20-30 minút alebo na oheň.
Podávame špirálové zemiaky s vašou obľúbenou omáčkou, jedlo je obzvlášť dobré kombinovať so sladkokyslou omáčkou a bylinkami.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU