Prvé jarné uhorky si chcete užiť trochu s cukrom s chlebom a soľou. Keď treba dať niečo na sviatočný stôl alebo piknik, je lepšie variť niečo originálne a teda prekvapiť blízkych.
Kto miluje recepty s orientálnou atmosférou, príde si na svoje! Preto v očakávaní slnečného výstupu v prírode, vám poskytneme predstavu o príprave sladkokyslých uhoriek v špeciálnej marináde s nádychom orientálu.
zloženie
- uhorky 1 kg
- sezam 2 lyžice
- paprika 1 polievková lyžica
- sójová omáčka 60 ml
- cesnak 3 zuby
- slnečnicový olej 3 lyžice
- soľ 4 lyžice
- voda 1 liter
- ocot 3 lyžice
- pikantná omáčka 2 lyžice
- cukor 3 lyžice

príprava
- Uhorky umyť, odrezať konce. Oddeľte šikmo každý uhorky, nie do konca.
- Dať uhorky do hlbokej panvici, posypeme 2 lyžicami soľou a zakryjeme. Triasť panvicou rovnomerne uhorka sa zmieša so soľou.
- Sezam smažiť na panvici, potom pomlieť v mažiari, v kombinácii s pretlačeným cesnakom, paprikou a pikantnou omáčkou (môžete použiť chilli omáčku).
- V panvici zohrejte olej, vypnite zdroj tepla a pridajte korenie.
- Z uhoriek vytlačiť šťavu, zalejeme koreninami. Variť vodu, pridajte do vriacej vody zvyšok soli, cukor, sójovú omáčku a ocot. Uhorka nasiakne marinádou.
- Počkajte, kým sa soľanka ochladí – a je hotovo, môžete teraz chrumkavé sladké a kyslé uhorky dať k obľúbenému jedlu.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU