Narežte uhorky a vložte do tejto skvelej pikantnej marinády a grilovačka sa môže začať…

Prvé jarné uhorky si chcete užiť trochu s cukrom s chlebom a soľou. Keď treba dať niečo na sviatočný stôl alebo piknik, je lepšie variť niečo originálne a teda prekvapiť blízkych.

Kto miluje recepty s orientálnou atmosférou, príde si na svoje! Preto v očakávaní slnečného výstupu v prírode, vám poskytneme predstavu o príprave sladkokyslých uhoriek v špeciálnej marináde s nádychom orientálu.

zloženie

  • uhorky 1 kg
  • sezam 2 lyžice
  • paprika 1 polievková lyžica
  • sójová omáčka 60 ml
  • cesnak 3 zuby
  • slnečnicový olej 3 lyžice
  • soľ 4 lyžice
  • voda 1 liter
  • ocot 3 lyžice
  • pikantná omáčka 2 lyžice
  • cukor 3 lyžice

príprava

  1. Uhorky umyť, odrezať konce. Oddeľte šikmo každý uhorky, nie do konca.
  2. Dať uhorky do hlbokej panvici, posypeme 2 lyžicami soľou a zakryjeme. Triasť panvicou rovnomerne uhorka sa zmieša so soľou.
  3. Sezam smažiť na panvici, potom pomlieť v mažiari, v kombinácii s  pretlačeným cesnakom, paprikou a pikantnou omáčkou (môžete použiť chilli omáčku).
  4. V panvici zohrejte olej, vypnite zdroj tepla a pridajte korenie.
  5. Z uhoriek vytlačiť šťavu, zalejeme koreninami. Variť vodu, pridajte do vriacej vody zvyšok soli, cukor, sójovú omáčku a ocot. Uhorka nasiakne marinádou.
  6. Počkajte, kým sa soľanka ochladí – a je hotovo, môžete teraz chrumkavé sladké a kyslé uhorky dať k obľúbenému jedlu.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>