Naplňte zemiaky touto skvelou zmesou a výborný obed je o chvíľku na stole

Nevedeli sme čo urobiť rýchleho a hlavne jednoduchého na obed, tak sme sa pustili do tohto receptu. Plnené zemiaky s maslovou omáčkou s hubami a zlatou syrovou kôrkou.

Plnené zemiaky sa dajú jesť samotné veľmi zasýti alebo ako príloha k mäsu. Záleží na každom. My sme si moc pochutili. A určite sme tieto zemiaky nerobili naposledy.

Čo budeme potrebovať:

  • zemiaky 3-4 ks
  • maslo 70 g
  • šampiňóny 400 g
  • cibuľa 1 ks
  • hladká múka 1 lyžica
  • smotana 250 ml
  • tvrdý syr 100 g
  • soľ podľa chuti
  • korenie

Postup:

1) Umyjeme zemiaky a rozkrojíme na polovicu. Lyžicu každú zemiaka vydlabeme, aby sme mali miesto na náplň.

2) Jemne nasekáme šampiňóny aj cibuľu. V panvici si rozpustíme 50 g masla. Pridáme huby a smažíme. Potom pridáme cibuľu.

3) Nasypeme múku a všetko premiešame.

4) Pridajte smotanu, dobre premiešajte, dochutíme soľou a korením a varíme 3-5 minút.

5) Potom každú zemiaka osolíme, okoreníme. Zvyšných 20 g masla rozdelíme do každej zemiaky, do každej vložíme kúsok.

6) Zemiaky položíme na vymastený plech. Každú zemiaka naplníme hotovou hubovú zmesou.

7) Predhrejte rúru na 190 stupňov a pečieme 15 minút.

8) Po 15 tich minútach zemiaky vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom a pečieme ďalších 20 minút.

Máme hotovo. Dobrú chuť.

ZDROJ.bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>