Namiesto klasických fráncúzskych zemiakov vyskúšajte tieto. Sú mnohonásobne lepšie

Ak už ste presýtený klasických francúzskych zemiakov, je tento recept práve pre vás! Francúzske zapečené zemiaky sa stali populárne hlavne z toho dôvodu, že ich príprava je lacná a zároveň zasýti celú rodinu. Všetkého sa ale raz môžeme prejesť.

Recept na zemiakový hrniec je pripravený z podobných ingrediencií ako francúzske zemiaky a tiež pochádza z Francúzska, jediný rozdiel je v chuťou – tá je mnohonásobne lepšie! 

budeme potrebovať:

  • 1 kg zemiakov
  • 60 g masla
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 2 cibule
  • 200 ml mlieka
  • soľ, mleté čierne korenie

postup:

Najskôr si zemiaky nasekáme na tenké plátky – 2mm. Rovnakým spôsobom si nakrájame aj cibuľu.

Teraz si vytrieme pekáč maslom. Do pekáča dáme vrstvu zemiakov a na nej vrstvu cibule. Celý proces vrstvenie zemiakov a cibule niekoľkokrát opakujeme.

Po dosadení poslednej vrstvy zemiakov zalejeme zemiaky najskôr zeleninovým vývarom a potom premiešame horúcim mliekom. Tu je dôležité, aby zmes vývaru a mlieka dosiahla rovnakej výšky ako posledná vrstva zemiakov v pekáči. Na záver už len potrieme vrchnej vrstvu zemiakov maslom. Dokoreníme podľa chuti.

Pečieme zabalené vo fólii po dobu 40 minút na 200 stupňov. Potom dáme fóliu preč a pečieme ďalších 40 minút na 180 stupňov. Hotové zemiaky môžu byť podávané s cesnakom alebo maslovou omáčkou.

Ďalšou možnosťou je pridať k zemiakov navyše nastrúhaný syr alebo slaninky, vlastne čokoľvek, všetko záleží len na vašej predstavivosti.

Zdieľajte tento recept so svojimi priateľmi, určite ho tiež radi vyskúšajú namiesto klasickcýh francúzskych zemiakov!

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>