Nalejte maslo, škoricu a ovsené vločky na rozkrojené jablko a vložte do rúry. Konečným výsledkom bude zaručený úspech

Jedným z najchutnejších dezertov môžu byť pečené jablká. Teraz vám ukážeme veľmi jednoduchý, ale veľmi špeciálny recept. Zaručený úspech!

pečené jablko

Zloženie:

  • 2 lyžičky hnedého cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 1 ¼ lyžička rozpusteného masla
  • 2 veľké jablká

Na plnenie:

  • 2 lyžičky hnedého cukru
  • 1 lyžičky škorice
  • 1 ¼ lyžičky rozpusteného masla
  • 2 lyžičky ovsených vločiek

Príprava:

Zmiešajte hnedý cukor, škoricu a rozpustené maslo v miske. Ošúpeme jablká, nakrájame jadro a nakrájame na polovicu. Potom každú polovicu ľahko nakrájajte na tenké plátky, ale pozor aby ste ich neprerezali až ku kraju, nech sa nerozpadnú. Pripravte si žiaruvzdornú misku, položte jablká nakrájané na polovicu na plochú stranu a potom namažte vrchnák škoricou.

Potom panvicu prikryte hliníkovou fóliou a vložte do rúry na dvadsať minút. Odstráňte fóliu a pečte ďalších 10 minút. Medzitým zmiešajte dve čajové lyžičky hnedého cukru, 1 čajovú lyžičku rozpusteného masla, čajovú lyžičku škorice, 2 čajové lyžičky ovsených vločiek, 1 čajovú lyžičku múky a štipku soli. Túto pastu rozotrite na jablká a vložte do rúry na ďalších desať minút.

Pri servírovaní podávajte vanilkovú zmrzlinu.

ZDROJ:twice.hu

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>