Najzdravšia polievka, vyrobená z tekvice, mrkvy a zázvoru

Vďaka tejto lahodnej krémovej polievke môžeme naše telá ľahko doplniť hodnotnými výživnými látkami. Pomôže nám predchádzať chorobám a zabezpečiť oveľa viac energie.

Suroviny:

 

  • 6 väčších mrkiev
  • 1 cibuľa
  • Cca 2-3 cm zázvoru
  • ¾ litra vývaru
  • Strúčik cesnaku
  • 100 ml kokosového mlieka alebo smotana na varenie
  • 1 polievková lyžica kokosového oleja, môže byť aj slnečnicový olej
  • Hrsť nakrájanej petržlenovej vňate
  • Štipka čierneho korenia
  • Štipka soli
  • Polovica citróna – šťava i najemno nastrúhaná kôra

Postup:

  1. Cibuľu a nakrájame ju na malé kocky. Mrkvu zas nakrájame na kolieska. Zázvor a cesnak si očistíme a posekáme ich na drobné kúsky.
  2. Na oleji osmažíme cibuľku s cesnakom. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme mrkvu a trošku podusíme.
  3. Pridáme zázvor, podusíme ešte minútku a prilejeme vývar. Osolíme, okoreníme a varíme až kým nám mrkva nezmäkne (približne tridsať minút).
  4. Do polievky pridáme nasekanú petržlenovú vňať, nastrúhanú kôru a šťavu z citróna a zmixujeme do krémovej konzistencie.
  5. Nakoniec pridáme kokosové mlieko, premiešame a necháme prevrieť.
  6. Hotovo! Dobrú chuť!

ZDROJ.twice.hu

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>