Vďaka tejto lahodnej krémovej polievke môžeme naše telá ľahko doplniť hodnotnými výživnými látkami. Pomôže nám predchádzať chorobám a zabezpečiť oveľa viac energie.
Farba polievky je spôsobená vysokým obsahom beta-karoténu, čo je vitamín, ktorý sa pri vstupe do tela premieňa na vitamín A. Chutná polievka obsahuje veľa vitamínu C, kyseliny listovej a vlákniny.
Suroviny:
- 6 väčších mrkiev
- 1 cibuľa
- Cca 2-3 cm zázvoru
- ¾ litra vývaru
- Strúčik cesnaku
- 100 ml kokosového mlieka alebo smotana na varenie
- 1 polievková lyžica kokosového oleja, môže byť aj slnečnicový olej
- Hrsť nakrájanej petržlenovej vňate
- Štipka čierneho korenia
- Štipka soli
- Polovica citróna – šťava i najemno nastrúhaná kôra
Postup:
- Cibuľu a nakrájame ju na malé kocky. Mrkvu zas nakrájame na kolieska. Zázvor a cesnak si očistíme a posekáme ich na drobné kúsky.
- Na oleji osmažíme cibuľku s cesnakom. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme mrkvu a trošku podusíme.
- Pridáme zázvor, podusíme ešte minútku a prilejeme vývar. Osolíme, okoreníme a varíme až kým nám mrkva nezmäkne (približne tridsať minút).
- Do polievky pridáme nasekanú petržlenovú vňať, nastrúhanú kôru a šťavu z citróna a zmixujeme do krémovej konzistencie.
- Nakoniec pridáme kokosové mlieko, premiešame a necháme prevrieť.
- Hotovo! Dobrú chuť!
ZDROJ.twice.hu