Najúčinnejší spôsob, ako predĺžiť zrelosť vášho obľúbeného avokáda. Je to tak jednoduché, že budete šokovaní!

Avokádo je skutočne bohaté na živiny obsahujúce 20 minerálov a vitamínov vrátane vitamínov E, vitamínov B, draslíka, vlákniny, kyseliny listovej a zdravých tukov.

S vysokým profilom výživy nie je prekvapením, že ponúkajú veľa zdravotných výhod. Tu sú niektoré z nich:

Zdravé srdce

Avokádo obsahuje beta-sitosterol, ktorý má schopnosť udržiavať zdravú hladinu cholesterolu.

Skvelé pre víziu

Luteín Zeaxantini sú fytochemikálie, ktoré pomáhajú minimalizovať poškodenie a poskytujú antioxidačnú ochranu. Tuky nachádzajúce sa v avokádoch prispievajú k asimilácii iných antioxidantov, takže ich pravidelná konzumácia môže znížiť riziko vzniku makulárnej degenerácie súvisiacej s vekom.

Prevencia osteoporózy

Avokádo obsahuje vitamín K, ktorý môže znížiť vylučovanie vápnika v moči a zvýšiť jeho absorpciu, čím prispieva k zdravým kostiam.

Rakovina

Vzhľadom na vysoký obsah fytochemikálií môžu avokády inhibovať rast rakovinových buniek a účinne ich zabíjať.

Zdravé deti

Pravidelná konzumácia avokádov môže znížiť riziko potratov a defektov neurálnej trubice.

Znížte riziko depresie

Avokádo je vynikajúci zdroj folátu, ktorý môže znížiť riziko depresie. Funguje tým, že zabraňuje hromadeniu homocysteínu, ktorý bráni dodávaniu vitamínov a minerálov do mozgu.

Antimikrobiálny účinok

Avokádo je nabité látkami, ktoré majú silné antimikrobiálne vlastnosti.

Liečba osteoporózy

Avokádo obsahuje saponíny, ktoré poskytujú úľavu od príznakov osteoartritídy kolenného kĺbu.

Ako vidíte, avokádo prináša mnoho výhod. Existuje však jeden problém. Zvyčajne majú hnedú farbu. Možno ste vyskúšali rôzne tipy na predĺženie ich splatnosti a napriek tomu žiaden z nich nepracoval.

Ale nie je potrebné sa obávať, pretože máme najefektívnejší spôsob, ako predĺžiť zrelosť vašich avokád a udržať ich pevnosť a farbu.

Nalejte liter vody do vzduchotesnej nádoby a polovice avokáda postavte lícom nadol. Zatvorte veko a nádobu uložte do chladničky. Vaše avokádo zostane zelené až na 3 dni.

Môžete tiež použiť tento trik potom, čo vaše avokádo bolo premenené na guacamole. Jednoducho vložte guacamol do vzduchotesnej nádoby a stlačte vzduchové bubliny. Potom nalejte teplú vodu. Zatvorte veko a umiestnite ho do chladničky až na 3 dni. Pred spotrebou dobre vysušte a dobre premiešajte.

 

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>