Najsamlepšie LASAGNE s bešamelovou omáčkou, aké ste kedy jedli

Dnes sa naučíme pripraviť talianský pokrm z lasagní, mletého mäsa a bešamelovej omáčky. Môže sa zdať recept na prvý pohľad zložitý, ale výsledok stojí za to.

Lasagne s mletým mäsom

Budeme potrebovať:

  • 500 g mletého mäsa (mix hovädzieho a bravčového)
  • 1 balíček lasagní
  • 1 cibuľu
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 1 konzervu krájaných paradajok
  • 150 g tvrdého syra
  • 2 lyžice oleja
  • soľ, korenie a tymian

Na bešamel potrebujeme:

  • 60 g masla
  • 250 ml smotany na varenie
  • 250 ml vody
  • 4 lyžice hladkého múky
  • soľ, korenie a muškátový oriešok

Príprava:

2) Cibuľu olčistíme a nakrájame na drobné kocky a aj cesnak.

3) Na panvici rozohrejeme olej, vsypeme cibuľu a orestujeme. Pridáme cesnak a necháme rozvonět. Potom vsypeme mleté ​​mäso.

4) Mäso narýchlo osmažíme a potom vareškou rozdelíme na menšie kúsky.

5) Mäso osolíme, okoreníme a pridáme tiež čerstvý alebo sušený tymián.

6) Prilejeme krájané paradajky s omáčkou, dobre premiešame, prikryjeme pokrievkou a cca 10 minút podusíme.

7) Medzitým si pripravíme bešamelovú omáčku. Maslo necháme v hrnci rozpustiť, pridáme múku a za stáleho miešania smažíme.

8) Potom pomaly prilejeme smotanu s vodou, stále miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky.

9) Bešamelovú omáčku miešame do zhustnutia. Nakoniec ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.

10) Zapekaciu misu vymastíme maslom alebo olejom. Dáme vrstvu lasagní a tú pokryjeme mäsovou zmesou.

11) Zalejeme časťou bešamelovej omáčky a posypeme nastrúhaným syrom.

12) Opäť poukladáme vrstvu lasagní.

13) A znovu príde na rad mäsová zmes, bešamel a syr.

14) Vrstvy opakujeme, kým nám nedôjdu suroviny. Končíme syrom.

15) Rúru vyhrejeme na 180 ° C, vložíme do nej pekáčik lasagní s mletým mäsom a pečieme cca 30 minút, až je povrch zlatistý.

16) Lasagne s mletým mäsom a bešamelovou omáčkou podávame D čerstvou zeleninou či šalátom.

ZDROJ:kobieceinspiracie.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>