Dnes sa naučíme pripraviť talianský pokrm z lasagní, mletého mäsa a bešamelovej omáčky. Môže sa zdať recept na prvý pohľad zložitý, ale výsledok stojí za to.
Lasagne s mletým mäsom
Budeme potrebovať:
- 500 g mletého mäsa (mix hovädzieho a bravčového)
- 1 balíček lasagní
- 1 cibuľu
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- 1 konzervu krájaných paradajok
- 150 g tvrdého syra
- 2 lyžice oleja
- soľ, korenie a tymian
Na bešamel potrebujeme:
- 60 g masla
- 250 ml smotany na varenie
- 250 ml vody
- 4 lyžice hladkého múky
- soľ, korenie a muškátový oriešok
Príprava:
2) Cibuľu olčistíme a nakrájame na drobné kocky a aj cesnak.
3) Na panvici rozohrejeme olej, vsypeme cibuľu a orestujeme. Pridáme cesnak a necháme rozvonět. Potom vsypeme mleté mäso.
4) Mäso narýchlo osmažíme a potom vareškou rozdelíme na menšie kúsky.
5) Mäso osolíme, okoreníme a pridáme tiež čerstvý alebo sušený tymián.
6) Prilejeme krájané paradajky s omáčkou, dobre premiešame, prikryjeme pokrievkou a cca 10 minút podusíme.
7) Medzitým si pripravíme bešamelovú omáčku. Maslo necháme v hrnci rozpustiť, pridáme múku a za stáleho miešania smažíme.
8) Potom pomaly prilejeme smotanu s vodou, stále miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky.
9) Bešamelovú omáčku miešame do zhustnutia. Nakoniec ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
10) Zapekaciu misu vymastíme maslom alebo olejom. Dáme vrstvu lasagní a tú pokryjeme mäsovou zmesou.
11) Zalejeme časťou bešamelovej omáčky a posypeme nastrúhaným syrom.
12) Opäť poukladáme vrstvu lasagní.
13) A znovu príde na rad mäsová zmes, bešamel a syr.
14) Vrstvy opakujeme, kým nám nedôjdu suroviny. Končíme syrom.
15) Rúru vyhrejeme na 180 ° C, vložíme do nej pekáčik lasagní s mletým mäsom a pečieme cca 30 minút, až je povrch zlatistý.
16) Lasagne s mletým mäsom a bešamelovou omáčkou podávame D čerstvou zeleninou či šalátom.
ZDROJ:kobieceinspiracie.pl