Tento koláčik nemá chybu a dá sa pripraviť akejkoľvek chuti. Určite si ho zamilujete.
Bleskový ovocný koláč s posýpkou
Suroviny:
- 1 vajce
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 200 ml kyslej smotany
- 1 prášok do pečiva
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 banán, vyzretý, na tenké kolieska
- 700 g ríbezlí (môžu byť aj marhule, ríbezle, čerešne, letné jablká …)nakrájané na plátky
Posýpka:
- 6 lyžíc hrubej múky + na vysypanie formy
- 4 lyžice kryštálového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru (pozri Tipy a triky)
- 50 g masla + na vymastenie formy
Príprava jedla
Rúru predhrejte na 180 ° C. Suroviny na posýpku prepracujte prsty. Guľatú formu s priemerom asi 28 cm alebo plech s vyššími okrajmi vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.
V mise vymiešajte vajcia s cukrom do svetla, vmiešajte smotanu, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre premiešajte. Cesto opatrne roztiahnite pomocou stierky po celej ploche formy, poukladáme je rovnomerne ovocím – banánom a ríbezľami – a nakoniec na ne rozprestrite posýpku. Vložte do rúry a pečte 25-30 minút, až odrobinky mierne stmavnú a bude chrumkavá (ak použijete ovocie s väčším obsahom vody, pečte koláč o 5 minút dlhšie).
Tip
Cesto na koláč môžete ešte odľahčiť tým, že namiesto kyslej smotany použijete smotanový biely jogurt.
ZDROJ.bidista.com