Najrýchlejší ovocný koláč s posýpkou, pripravený raz dva a upečený za tridsať minút

 

Tento koláčik nemá chybu a dá sa pripraviť akejkoľvek chuti. Určite si ho zamilujete.

Bleskový ovocný koláč s posýpkou

Suroviny:

  • 1 vajce
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 banán, vyzretý, na tenké kolieska
  • 700 g ríbezlí (môžu byť aj marhule, ríbezle, čerešne, letné jablká …)nakrájané na plátky

Posýpka:

  • 6 lyžíc hrubej múky + na vysypanie formy
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru (pozri Tipy a triky)
  • 50 g masla + na vymastenie formy

Príprava jedla

Rúru predhrejte na 180 ° C. Suroviny na posýpku prepracujte prsty. Guľatú formu s priemerom asi 28 cm alebo plech s vyššími okrajmi vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.

V mise vymiešajte vajcia s cukrom do svetla, vmiešajte smotanu, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre premiešajte. Cesto opatrne roztiahnite pomocou stierky po celej ploche formy, poukladáme je rovnomerne ovocím – banánom a ríbezľami – a nakoniec na ne rozprestrite posýpku. Vložte do rúry a pečte 25-30 minút, až odrobinky mierne stmavnú  a bude chrumkavá (ak použijete ovocie s väčším obsahom vody, pečte koláč o 5 minút dlhšie).

Tip
Cesto na koláč môžete ešte odľahčiť tým, že namiesto kyslej smotany použijete smotanový biely jogurt.

ZDROJ.bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>