Robím tento koláč na 2 krát týždenne s rôznymi druhmi ovocia, čerstvé alebo mrazené. Ak máte radi šťavnaté ovocie koláče, tento fantastický recept na vás. Môžete variť z mrazených jahôd alebo malín. Všetky druhy sú vhodné pre tento koláč. A pripravuje sa rýchlo, ľahko a jednoducho.
Zloženie:
- 4 vajcia
- 175 g cukru
- 150 g múky
- 80 g masla (rozpustené)
- 1 Lyžičky jedlej sódy
- 0,5 Lyžica vanilkovéj esencie
- 300 gramov ovocia alebo bobuľovín
Postup:
V šálke, vymiešať vajcia s cukrom a vanilkou, pridáme maslo a dobre premiešajte. Samostatne zamiešame múku so sódou a dať do vaječnej zmesi.
Predhrejte rúru na 195 stupňov.
Formu namažeme olejom a zalejeme pripraveným cestom. Po vrchu poukladáme pripravené ovocie vyčistené od kôstiek. Použil som jahody, ktoré sú nakrájané na polovicu.
Vložíme do rúry a pečte 30 minút, kým nebude tmavo zlatistý. Hotový koláčik posypeme práškovým cukrom.
Torta bude neuveriteľne chutná, pevná a krásna.
Užite si a dobrú chuť!
ZDROJ:VSEMZASTOL.RU