Najobľúbenejší recept na veľkonočnú plnku s údeným mäsom

Na veľkú noc každý dodržiava niake tradície. Ďalší z tradičných veľkonočných receptov je plnka, ktorá sa predtým podávala na večeru na Bielu sobotu. Dnes sa podáva skôr k obedu, rovnako tak sa zmenila aj receptúra.

Zapekaná plnka by však iste nemala v našom jedálničku chýbať, aspoň na Veľkú noc. Je to skvelý spôsob, ako si dopriať žihľavu, ktorá je bohatá na vitamíny a minerály. Nemáte-li záhradku, nebude problém ju kúpiť v obchode.

Jedným z nJedným z najobľúbenejších receptov na veľkonočnú plnku je ten, ktorý obsahuje údené mäso.je ten, ktorý obsahuje údené mäso.

ingrediencie:

  • 5 starších rožkov
  • 5 vajec
  • 1,5 dcl mlieka
  • 350 g údeného mäsa
  • muškátový oriešok
  • 2 väčšie cibule
  • masť
  • soľ
  • petržlenová vňať

postup:

Rožky nakrájame na kocky a namočíme do mlieka. Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh.

Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme s údeným mäsom, na masti. Po vychladnutí pridáme k rožkom, vmiešame na drobno nasekanú petržlenovú vňať a sneh. Dôkladne premiešame.

Dáme do vymazenej formy a pečieme na 180 ° C asi 30 minút.

ZDROJ.bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>