Na veľkú noc každý dodržiava niake tradície. Ďalší z tradičných veľkonočných receptov je plnka, ktorá sa predtým podávala na večeru na Bielu sobotu. Dnes sa podáva skôr k obedu, rovnako tak sa zmenila aj receptúra.
Zapekaná plnka by však iste nemala v našom jedálničku chýbať, aspoň na Veľkú noc. Je to skvelý spôsob, ako si dopriať žihľavu, ktorá je bohatá na vitamíny a minerály. Nemáte-li záhradku, nebude problém ju kúpiť v obchode.
Jedným z nJedným z najobľúbenejších receptov na veľkonočnú plnku je ten, ktorý obsahuje údené mäso.je ten, ktorý obsahuje údené mäso.
ingrediencie:
- 5 starších rožkov
- 5 vajec
- 1,5 dcl mlieka
- 350 g údeného mäsa
- muškátový oriešok
- 2 väčšie cibule
- masť
- soľ
- petržlenová vňať
postup:
Rožky nakrájame na kocky a namočíme do mlieka. Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh.
Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme s údeným mäsom, na masti. Po vychladnutí pridáme k rožkom, vmiešame na drobno nasekanú petržlenovú vňať a sneh. Dôkladne premiešame.
Dáme do vymazenej formy a pečieme na 180 ° C asi 30 minút.
ZDROJ.bidista.com