Ak neveríte? Tak neváhajte a vyskúšajte tento recept.
Cesto:
- 1/4 l – mlieka
- 2 dcl – oleja
- 3 ks – žĺtok
- 400 g – hladkej múky
- 10 lyžíc – Kr. cukru
- štipku- soli
- 20 g – droždia
Krém:
- 3 bal. – vanilkový puding Dr.Oetker (prípadne iný)
- 3/4 l – mlieka
- 3 ks – vanilkový cukor
- 5-6 lyžíc – Kr. cukru
- 180 g – masla
Ďalej budeme potrebovať:
Vajíčko na potretie
Práškový cukor na posypanie
Postup:
1.
Pripravíme si kvások z 2 lyžičiek cukru, mlieka a droždia. V mise zamiešame múku, štipec soli, cukor, žĺtok, mlieko, olej a kvások. Cesto necháme nakysnúť cca 1 hod – aby zdvojnásobilo objem.
2.
Pokiaľ kysne cesto urobíme si puding. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom. Zatiaľ dáme do chladničky.
3.
Urobíme valčeky s priemerom asi 1 cm a dlhé asi 20 cm, ktoré prehneme na polovicu, tým vzniknú dva pramene, ktoré upletieme a koniec vsunieme dole. (Z cesta sa snažíme vyvaľkať „hadmi“ a rozkrájame po 20 cm. „Hada“ ohneme na polovicu a zakrútime ako vrták).
ZDROJ:jensprav.ru