Linecké koláčiky je niečo, čo by nemalo chýbať v žiadnej domácnosti na žiadny väčší sviatok. Môžete ich spraviť pár dní pred akciou. Ak teda chcete, aby bolo dostatočne odležané.
Cesto na linecké koláčiky možné pripraviť rôzne, ale pre všetkých, ktorí chcú klasiku je tu recept:
ingrediencie:
- 300 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 200 g masla
- 1 žĺtok
- kôra z polovice citróna
- múka
- tuk
postup:
Múku s cukrom preosejeme na dosku a pridáme zmäknuté maslo, žĺtok, nastrúhanú kôru. Zapracujeme cesto, rozvaľkáme a môžeme ihneď tvarovať.
Cesto možno uložiť do igelitu a nechať v chladničke do druhého dňa, potom stačí rozváľať na cca. 3 mm hrubý plát.
Vykrojené tvary dávame na plech, ktorý je vymastený tukom. V teplovzdušnej rúre pečieme až 2 plechy naraz, pri 180stupňoch zohriatej rúre. A potom už len podľa vkusu zdobíme alebo natierame džemom.
ZDROJ.bidista.ccom