Najlepšia domáca tatárska omáčka, akú som kedy robila, kupovaná nemá šancu

Pôvodcovia tejto nádhernej omáčky sú z Francúzska. V 19. storočí už existovala majonéza, kuchári začali pridávať najrôznejšie korenia a nakrájanú zeleninu, ktorá sa veľmi hodí v kombinácii s rybami a mäsa.

Do svojej domácej omáčke môžete pridať olivy, cesnak, kôpor, kapary, cibuľu zelenú – v závislosti od vkusu svojich preferencií. Navrhujem, jednoduchú a cenovo dostupnú možnosť ako pripraviť tatarskú omáčku doma.

Recept “ tatárska” domáca omáčka

  • majonéza 250 g
  • 250 gramov kyslej smotany
  • 2 žĺtky – varené
  • 2-3 nakladané uhorky
  • horčica chuť
  • soľ podľa chuti

Ako sa pripraviť:

Žĺtky roztlačíme vidličkou na doske. Uhorky nastrúhame na strúhadle na veľké alebo malé – alebo môžu byť len jemne nasekané na jemno s nožom.

Zmiešajte žĺtky s uhorkou, pridajte do neho kyslú smotanu, majonézu a miešajte. Podľa chuti pridáme horčicu, ak chcete – dokonca aj soľ a premiešajte znovu do hladka.

Udržujte hotovú omáčku v banke s tesným vekom po dobu 2-3 dní v chladničke.

Omáčka je ideálna ku kotletám, cestovinám na akýkoľvek pokrm z mäsa alebo rýb, alebo na sendviče.

ZDROJ:SAITRECEPTOW.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>