Pôvodcovia tejto nádhernej omáčky sú z Francúzska. V 19. storočí už existovala majonéza, kuchári začali pridávať najrôznejšie korenia a nakrájanú zeleninu, ktorá sa veľmi hodí v kombinácii s rybami a mäsa.
Do svojej domácej omáčke môžete pridať olivy, cesnak, kôpor, kapary, cibuľu zelenú – v závislosti od vkusu svojich preferencií. Navrhujem, jednoduchú a cenovo dostupnú možnosť ako pripraviť tatarskú omáčku doma.
Recept “ tatárska” domáca omáčka
- majonéza 250 g
- 250 gramov kyslej smotany
- 2 žĺtky – varené
- 2-3 nakladané uhorky
- horčica chuť
- soľ podľa chuti
Ako sa pripraviť:
Žĺtky roztlačíme vidličkou na doske. Uhorky nastrúhame na strúhadle na veľké alebo malé – alebo môžu byť len jemne nasekané na jemno s nožom.
Zmiešajte žĺtky s uhorkou, pridajte do neho kyslú smotanu, majonézu a miešajte. Podľa chuti pridáme horčicu, ak chcete – dokonca aj soľ a premiešajte znovu do hladka.
Udržujte hotovú omáčku v banke s tesným vekom po dobu 2-3 dní v chladničke.
Omáčka je ideálna ku kotletám, cestovinám na akýkoľvek pokrm z mäsa alebo rýb, alebo na sendviče.
ZDROJ:SAITRECEPTOW.RU