V tomto recepte z morských plodou sa používa omáčka z paradajok. Môžete ju nahradiť bielou omáčkou vyrobenou zo syra, mlieka a parmezánu.
Môžete použiť akýkoľvek typ morských živočíchov, ktoré chcete; krevety alebo iné ryby, budú dobré.
Kroky, aby na lahodné talianske morské plody s cestovinou
Veci, ktoré budete potrebovať:
- 500 gramov špagiet
- 300 gramov zmesi morských plodov (mušle, chobotnice, krevety)
- 1 paradajka, nasekaná
- 1 cibuľa, nasekaná
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 300 gramov paradajkovej šťavy
- 3 lyžice olivového oleja
- Korenie (petržlen, bazalka, tymian)
Krok 1. Varenie morských plodov s nakrájaným cesnakom, cibuľou a paradajkami
- Zahrejte 3 lyžice olivového oleja do panvice.
- Keď je olej horúci, pridajte 1 nakrájanú cibuľu a varíme 3 až 4 minúty.
- Potom pridajte nakrájaný cesnak a paradajky; všetko spoločne varíme ďalších 5 minút.
- Teraz pridajte 300 gramov zmesi morských plodov.
- Pridajte ¼ šálky bieleho vína a premiešajte všetko; variť ďalších 7 až 8 minút.
Krok 2. Nalejte rajčiakový džús nad morské plody
- Na morské plody nalejte asi 300 gramov paradajkovej šťavy a všetko varíme 5 minút.
- Potom pridajte nakrájané korenie – petržlen, bazalku a tymian a varíme ešte 2 minúty; Vaša špagetová omáčka je pripravená.
Krok 3. Uvarte špagety
- Varte vodu v panvici a pridajte 1 čajovú lyžičku soli na chuť. Zmiešajte cestoviny a varíme 7 až 9 minút. Príležitostne premiešajte, aby sa špagety nezlepili.
- Akonáhle sú špagety uvarené, preceďte a nechajte trochu vychladnúť.
Nalejte morské plody cez varené špagety a vychutnajte si domáce talianske cestoviny z morských plodov!
ZDROJ:fabhow.com