Najlepší perník, lepší som nejedla, rýchla a lacná verzia

Pozývam vás na rýchlu a lacnú verziu perníka. Cesto je chutné, vlhké a mäkké ihneď po upečení. So slivkovým džemom a potiahnuté čokoládovou vrstvou sa topí v ústach. Zostane mäkký a vlhký aj tretí deň po pečení (pravdepodobne ešte dlhšie, ale nikdy sme ho nedokázali skontrolovať – ​​vždy zmizne). Ak na poslednú chvíľu hľadáte vynikajúci koláč, potom ste správne – perník si môžete pripraviť dokonca aj vo sviatočný deň – bude pripravený ihneď po ochladení.

Prísady do perníka (plak 28 × 23 cm):

  • 3 vajcia
  • 200 g cukru (sklo)
  • 300 g pšeničnej múky (2 šálky)
  • 300 ml oleja (sklo)
  • 300 ml smotany 18% (sklo)
  • lyžičku jedlej sódy
  • 2 čajové lyžičky kakaa
  • lyžičku koreninového korenia (môžete urobiť viac, ak máte radi korenistejšiu vôňu)
  • 150 g slivkového džemu

Okrem toho:

  • asi 100 g slivkového džemu
  • tyčinka z tmavej čokolády
  • 200 ml 30% smotany

príprava:

Všetky zložky by mali mať izbovú teplotu. Preosejte múku cez sito a zmiešajte s sódou, kakaom a perníkovým korením. Vymiešajte vajcia s cukrom. Potom pridajte múku so všetkými suchými prísadami. Po chvíli nalejte olej, smotanu a džem. Zmiešame všetko na chvíľu. Nalejte cesto na plech na pečenie potiahnutý papierom na pečenie a vložte do predhriatej rúry na 170 ° C. Pečte asi 30 minút (až do tzv. Suchej tyčinky). Vyberte koláč z rúry a ochladte ho na teplotu miestnosti.

Vyberajte vychladený perník z plechu na pečenie a nakrájajte ho na dva rovnaké vrcholy. Namastite spodnú vrstvu perníka s marmeládou a prikryte druhou hornou časťou.

Smotana opatrne zmiešajte s čokoládou a dajte zohriať. Treba čas od času miešať, až kým nezačne vrieť. Nechajte polevu asi 5 minút mierne vychladnúť a nalejte na cesto. Rozložte rovnomerne po celej ploche. Čakáme asi pol hodiny, kým stuhne.

ZDROJ:e-przepisykulinarne.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>