Raňajky to všetci vieme, aké sú dôležité. Dodávajú nám energiu a silu vďaka čomu sme produktívnejší a taktiež prispievajú k lepšiemu metabolizmu. Nie vždy však máme ráno náladu na prípravu vajíčok a dokonca sme leniví dať si ovsené vločky do misky.

Ak ste spachtoši alebo vám jednoducho trvá ráno dlho, kým sa pripravíte, máme pre vás záchranu – sendvič z čierneho chleba, bylinkami a rascou. Sú to priam ideálne raňajky, ktoré vám zaberú pár minút.
My sme si však pre vás pripravili recept na výrobu domáceho syru, ktorý vám síce zaberie určitý čas, no bude to stáť za to.
Ingrediencie:
- 1 liter kefíru
- 1 liter mlieka
- 6 vajec
- 4 čajové lyžičky soli
- 1/3 lyžičky červenej papriky
- štipka kmína
- 1 strúčik cesnaku
- Rôzne bylinky – kôpor, koriander, zelená cibuľka
Príprava:
1. Vylejte mlieko a kefír do hrnca, ktorý postavte na sporák a počkajte, kým nezačne zmes jemne bublať. Kým budete čakať, rozbite vajíčka, do ktorých pridajte trošku soli. Keď bude zmes horúca, vylejte do nej vajcia a miešajte ju dovtedy, kým sa neoddelí srvátka.
2. Vypnite sporák a nechajte zmes chladnúť asi dve minúty.
3. Vezmite cedidlo, vložte doň dvakrát preloženú gázu a nalejte syrovú hmotu. Rozdrvte bylinky, ktoré zmiešajte s cesnakom a červenou paprikou a následne ich pridajte do zmesi.
4. Gázu zakrúťte do uzla a nechajte srvátku odtekať.
5. Keď srvátka úplne stečie, rozmotajte gázu a syr dajte do misky. Zvrchu naň položte uzavretú nádobu s vodou: spôsobuje útlak a odstráni prebytočnú vlhkosť.
6. Syr nechajte v chladničke a ráno sa môžete tešiť na chutné raňajky.
Dúfame, že vás tento skvelý recept zaujal a preto ho nezabudnite ho zdieľať s priateľmi.
ZDROJ.takprosto.cc