Toto je najlepšia cukrovinka, ktorú som kedy urobil.
Tmavá čokoláda, vlhká a nie príliš sladká. Brilantná. Pokropil som ich s nakrájanými mandľami, ale aj bez nich je tento koláč dokonalý.
Brownie koláčik
Suroviny:
- 350 g dobrej čokolády s min. 60-70 percent kakaa
- 200 g masla
- 250 g cukru kryštálového
- 3 veľké vajcia
- 70 g pšeničnej múky
- čajovú lyžičku prášku na pečenie
- štipku soli
Postup:
Miešajte múku s práškom do pečiva. Roztopte maslo a čokoládou vo vodnom kúpeli (hrniec alebo misa umiestnená na hrnci s vriacou vodou – zabraňuje horeniu). Vajcia je potrebné rozmiešať s cukrom. Pomaly vylievajte čokoládu do vajíčok, ale dávajte pozor je to stále teplé. Nemusí byť príliš teplé, aby sa vajcia nevarili. Na konci postupne pridávajte múku. Musí sa spojiť s hmotou, ale celok nesmie byť príliš tuhý.
Nalejte hotovú hmotu do obdĺžnikovej formy (približne 20 x 30 cm), ktorá je lemovaná papierom na pečenie a naolejovaná.Dajte do predhriatej rúry na 170 stupňov C asi 35-40 minút. Nie dlhšie pretože spravíte z neho sušienku. Posypte cesto s nakrájanými mandľami pred pečením, ale nie je to potrebné a je bez nich bezchybné.
ZDROJ:niebowgebie.blox.pl