Najlepší brownie zákusok na svete, hotové nebíčko v papuľke

Toto je najlepšia cukrovinka, ktorú som kedy urobil.

Tmavá čokoláda, vlhká a nie príliš sladká. Brilantná. Pokropil som ich s nakrájanými mandľami, ale aj bez nich je tento koláč dokonalý. Brownie koláčik

Suroviny:

  • 350 g dobrej čokolády s min. 60-70 percent kakaa
  • 200 g masla
  • 250 g cukru kryštálového
  • 3 veľké vajcia
  • 70 g pšeničnej múky
  • čajovú lyžičku prášku na pečenie
  • štipku soli

Postup:

Miešajte múku s práškom do pečiva. Roztopte maslo a čokoládou vo vodnom kúpeli (hrniec alebo misa umiestnená na hrnci s vriacou vodou – zabraňuje horeniu). Vajcia je potrebné rozmiešať s cukrom. Pomaly vylievajte čokoládu do vajíčok, ale dávajte pozor je to stále teplé. Nemusí byť príliš teplé, aby sa vajcia nevarili. Na konci postupne pridávajte múku. Musí sa spojiť s hmotou, ale celok nesmie byť príliš tuhý.

Nalejte hotovú hmotu do obdĺžnikovej formy (približne 20 x 30 cm), ktorá je lemovaná papierom na pečenie a naolejovaná.Dajte do predhriatej rúry na 170 stupňov C asi 35-40 minút. Nie dlhšie pretože spravíte z neho sušienku. Posypte cesto s nakrájanými mandľami pred pečením, ale nie je to potrebné a je bez nich bezchybné.

ZDROJ:niebowgebie.blox.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>