Najjemnejší domáci chlieb! Recept roka, je jemný a jeho chuť sa nedá porovnať s chlebom zakúpeným v obchode

Dnes sme vám priniesli recept na domáci chutný chlieb, ktorý je veľmi jemný a nerozpadá sa. Je veľmi jednoduchý a chuť nie je porovnateľná s chlebom zakúpeným v obchode.

zloženie:

  • 500 g múky
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžica soli
  • 260 až 270 ml vody (má byť vlažná)
  • 1 vrecko z poréznych kvasníc (7 g)
  • 40 g masla
  • 1 vajce alebo 1 až 2 lyžice mlieka (na chlieb)

príprava:

Umiestnite preosiatu múku do misy a pridajte cukor, soľ a kvasnice. Zmiešajte suché prísady a nalejte vlažnú vodu a zmiešajte všetko. Potom do neho vložte maslo a pomocou robota spracujte cesto. Nechajte cesto stáť 15 minút.

Vytvorte výsledné cesto v predĺženom tvare (z tohto kusa cesta sa získa 1 kus chleba). Umiestnite na plech papier na pečenie a položte naň chlieb.

Zakryte čistým kuchynským uterákom a nechajte ho ešte stáť na teplom mieste cca. 50 minút. Keď prejde čas státia spravte na chlieb ostrým nožom rezy a potom potrite vyšľahaným vajcom alebo mliekom. Chlieb vložte do predhriatej rúry a potom pečte na 180 stupňov po dobu 40 až 45 minút.

Dobrú chuť!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>