Najjednoduchší recept na najchrumkavejšie zemiakové placky podľa receptu starých mám

Toto klasické slovenské jedlo sa dá pripraviť na milión spôsobov.  Každý má rad nejaké a s niečim. Pozor na prebytočný olej!

Suroviny

5 ks veľkých zemiakov,
2-3 strúčiky cesnaku,
2 vajcia,
soľ,
ml. čierne korenie,
olej na vyprážanie

Postup

Zemiaky si očistíme, nastrúhame, vytlačíme z vody, pridáme prelisovaný cesnak, vajcia, koreniny. Cesto musíte dochutiť tak akurát do príjemna.

Pokiaľ sa v ceste objaví veľa vody, odoberajte ju.  Placky vyprážame na horúcom oleji do zlatista.
Necháme na servítke odkvapkať od oleja a podávame.

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>