Najjednoduchší recept na domáce Tortilly

V obchode zrovna najlacnejšie nie sú a pri pohľade na zloženie a následne na dátum spotreby vás možno mnohokrát aj prejde chuť si ich kúpiť.

Možno ste ich už niekto skúšal upiecť, možno neúspešne. Našli sme ale naozaj skvelý a jednoduchý recept, ktorý by sa určite oplatilo vyskúšať.

Ingrediencie pre 12 tortil:

  • 340 g hladkej múky + nejaká tá múka pri práci s cestom
  • 5 lyžičiek masti alebo stuženého rastlinného tuku (alebo najlepšie zmes obidvoch)
  • približne 1,5-2 dl teplej vody

postup prípravy:

Najskôr zmiešajte múku a tuk, pridajte štipku soli, zalejte časťou vody. Miešať môžete i vidličkou, prípadne to celé postupne nahádzať do mixéra, ale najlepšie asi bude klasicky ručne.

Cesto by malo mať stredne tuhú konzistenciu, nie celkom pevnú, ale nie ani mäkkú ako chlebové cesto.

Následne rozdeľte cesto na 12 častí.

A už len z každej vyvaľkáme tenučkú placku a opekáme na suchej plotni alebo panvici z každej strany približne minútku. Placky by sa počas opekania mali nafúknuť. Podávame s obľúbenou plnkou.

ZDROJ.jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>