Nadýchané pudingové pusinky chutia lepšie, keď sú pripravené doma. Pripravte si hneď väčšiu dávku. Sú fantastické, nik im neodolá.
Potrebujeme:
- 110 g masla
- 1 hrnček vody
- 1 hrnček hladkej múky
- 4 vajcia
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 1 a 1/3 hrnčeka plnotučného mlieka
- 220 g kyslej smotany
- Práškový cukor na ozdobu
Postup:
- V hrnci si uvaríme vodu s maslom. Pridáme múku a miešame, kým sa nám zmes nespojí na pevnejšiu hmotu. Odstavíme.
- Do cesta pridáme vajíčka, jedno po druhom a stále miešame. Cesto spracujeme, kým nie je hladké a vláčne.
- Rúru si predhrejeme na 190 °C. Na plech vyložený papierom na pečenie kladieme lyžičkou cesto o veľkosti vlašského orecha. Pečieme 20 – 25 minút. Pusinky musia byť takmer vysušené.
- Medzitým si pripravíme náplň. Zmiešame puding s mliekom a uvaríme podľa návodu. Necháme vychladnúť a potom pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame. Necháme v chladničke.
- Pusinky necháme ich vychladnúť. Pusinky čiastočne narežeme a plníme stuhnutou náplňou pomocou cukrárskeho vrecka.
- Posypeme práškovým cukrom a podávame. Môžeme poliať rozpustenou čokoládou alebo karamelom.
Dobrú chuť.
ZDROJ:sovkusom.ru