Baklažán zapečený so šampiňónmi v kyslej smotanovej omáčke.
Zloženie:
- 2 veľké baklažány
- 300-350 g šampiňónov
- 150 ml kyslej smotany
- 1 polievková lyžica
- domáca majonéza
- 1 veľká cibuľa
- 100 ml zeleninového alebo húbového vývaru
- 100 ml rastlinného oleja (veľmi chutné na varenie v dobrom masle, ale to nie je povinné)
- soľ, korenie podľa chuti.
Príprava:
Baklažány očistíme od kôry, osoľíme a necháme 40 minút, potom stláčame a smažíme v rastlinnom oleji až do zlatohnedej farby. Ochladiť a rozdeliť na 2 časti. Vyberieme vybrané a krásne rezy pre vrch kastrolu. Nakrájanú cibuľu a huby opečieme na hnedo v rastlinnom oleji. Zmiešajte kyslú smotanu so zeleninovým alebo hubovým vývarom, soľou a korením podľa chuti, nalejte huby s cibuľou. Varíme asi 10-15 minút, kým sa mierne nezhustí (bez pridania múky). Na dno keramického riadu na pečenie položíme vrstvu baklažánu. Nalejte kyslú smotanovú omáčku s hubami na vrchole, vyhlaďte a prikryte druhou časťou baklažánu. Vrchnú časť kastrolu namažte tenkou vrstvou domácej majonézy a pečieme pri teplote 200 ° C po dobu približne 15-20 minút až do zlatohnedej farby. Podávajte horúce s nasekanou zeleninou.
Bon appetit!
ZDROJ:babushkinysekretiki.ru