Nádherné horúce predjedlo – baklažán, zapečený so šampiňónmi v kyslej smotanovej omáčke

Baklažán zapečený so šampiňónmi v kyslej smotanovej omáčke.

Zloženie:

  • 2 veľké baklažány
  • 300-350 g šampiňónov
  • 150 ml kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica
  • domáca majonéza
  • 1 veľká cibuľa
  • 100 ml zeleninového alebo húbového vývaru
  • 100 ml rastlinného oleja (veľmi chutné na varenie v dobrom masle, ale to nie je povinné)
  • soľ, korenie podľa chuti.

Príprava:

Baklažány očistíme od kôry, osoľíme a necháme 40 minút, potom stláčame a smažíme v rastlinnom oleji až do zlatohnedej farby. Ochladiť a rozdeliť na 2 časti. Vyberieme vybrané a krásne rezy pre vrch kastrolu. Nakrájanú cibuľu a huby opečieme na hnedo v rastlinnom oleji. Zmiešajte kyslú smotanu so zeleninovým alebo hubovým vývarom, soľou a korením podľa chuti, nalejte huby s cibuľou. Varíme asi 10-15 minút, kým sa mierne nezhustí (bez pridania múky). Na dno keramického riadu na pečenie položíme vrstvu baklažánu. Nalejte kyslú smotanovú omáčku s hubami na vrchole, vyhlaďte a prikryte druhou časťou baklažánu. Vrchnú časť kastrolu namažte tenkou vrstvou domácej majonézy a pečieme pri teplote 200 ° C po dobu približne 15-20 minút až do zlatohnedej farby. Podávajte horúce s nasekanou zeleninou.

Bon appetit!

ZDROJ:babushkinysekretiki.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>