Nádherná anglická torta MOCCA CAKE od slávnej babičky Emmy

Dokonalá kombinácia maslovej čokoládovej sušienky s mandľovou múkou a krémom z olejovej kávy robí tento koláč veľmi chutný a zaujímavý vo všetkých ohľadoch.

Zložky:

  • Maslo – 175 gramov
  • Cukor – 175 gramov
  • Džem alebo marmeláda – 2 lyžice
  • Čokoláda -175 gramov
  • Múka – 175 gramov
  • Prášok na pečenie – 2 čajové lyžičky
  • Mandľová múka – 50 gramov
  • Vajcia – 5 kusov

Na krém:

  • Maslo – 250 gramov
  • Cukor práškový – 250 gramov
  • Vaječný žĺtok – 2 kusy
  • Uvarená káva – 1 polievková lyžica
  • Ak chcete ozdobiť dort – pistácie, čokoláda, mandle

Sirup na máčanie:

  • Cukor – 5 lyžíc
  • Voda – 5 lyžíc
  • Rum – 1-2 polievkové lyžice (voliteľné)

Podrobný recept: anglický Mocca Cake

Vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre stopíme 175 gramov čokolády

Z piatich vajec oddelíme bielky od žĺtkov. Spravte z nich hustoú penu a odložte ju.

Do misky mixéra dáme 175 gramov masla a 175 gramov granulovaného cukru. Zmiešajte zmes a pridajte žĺtky.

Bez zastavenia šľahania pridajte dve polievkové lyžice džemu. Pridáme do zmesi žĺtka a olej, pridáme roztopenú čokoládu a pokračujeme v miešaní ďalších 3-5 minút.

Pridajte 50 gramov mandľovej múky, mandľovú múku je možné vyrobiť pomocou elektrického mlynčeku na kávu. Zmiešajte a prisypte do výslednej zmesi 175 g múky zmiešanej s dvoma lyžičkami prášku do pečiva.

Mierne zmiešame a primiešame vymiešané bielka do výsledného cesta.

Rozložíme cesto na formu na vopred vymastený maslom alebo margarínom a dobre posypeme s priemerom 24 centimetrov.

Pečieme sušienku v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 50 minút. Skontrolujeme pomocou drevenej tyčinky. Odoberáme hotové sušienky z rúry, necháme trochu vychladnúť, odstráňte z formy a ochlaďte ju.

 V hrnci položte 5 lyžíc cukru a nalejte 5 lyžíc vody. Dáme na oheň, prinesieme do varu a varíme na chvíľu, kým sa nestane transparentným. Nech sa sirup ochladí.

Pripravte si maslový krém so žĺtkami a kávou. V mixéri miske umiestnime 250 g mäkkého masla, a rozmiešajte v niekoľkých fázach, pridá sa 250 gramov práškového cukru.

Rozmiešať krém do bielej a našuchorenej hmoty a bez zastavenia a pridajte lyžicu instantnej kávy alebo jeden – dve šálky veľmi silnej kávy a mierne ochladenej.

Do krému pridáme dva žĺtky, šľahame ďalšiu jednu – dve minúty a odložíme.

Ochladenú sušienku rozrežeme vodorovne na tri rovnaké koláče. Do chladeného sirupu pridajte, ak je to žiadúce, 1-2 lyžice rumu alebo brandy. Prvý koláč si navlhčíme so sirupom.

Rozotrieme na tortu prvú časť krému. Rozložíme a položíme druhý koláč na vrch, namočíme druhý a postupujeme až po tretí tým istým postupom.

Pokryjeme celý koláč so zvyšným krémom. A vyzdobíme ho vlastným spôsobom. Posypujeme boky koláča s mandľovými platňami a zdobíme koláč s čokoládovými lupienkami, drvenými pistáciami a mandľami.

Ponecháme pripravený anglický koláč Mocca niekoľko hodín v chladničke a podávame ju na slávnostnom stole.

  • ZDROJ:videokulinary.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>