Myslíte, že nemôže byť cuketa chutnejšie ako mäso? Vďaka tomuto receptu určite áno

Cuketa je úžasná zelenina, ktorú nielenže teraz kúpite úplne všade, ale navyše je aj vynikajúci a jednoduchá na prípravu. Ak hľadáte nejaký nový recept, jeden tu pre vás mám. Cuketa spestria váš jedálniček, môžete ju použiť ako prílohu k mäsám, pripraviť ako jednohubky as bylinkami chutí úplne najlepšie. Odbočme však späť k nášmu receptu.

Vyprážané cuketa s cesnakom a orechmi bude odteraz konkurovať aj vašim najlepším mäsovým receptom. Tento recept môžete pripraviť buď ako predjedlo, alebo ako prílohu.

Budete potrebovať:

  • 1 cuketu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvú petržlenovú vňať
  • hrsť vlašských orechov
  • olej
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cuketu umyjeme a olúpeme. Ak však máte mladú cuketu, pokojne nechajte aj šupku. Cuketu nakrájajte na drobné kolieska, podobne ako krájate zemiaky na chipsy.

Do panvice si nalejte olej a položte ju na mierny plameň. Do rozohriateho oleja postupne vložte cuketu a opečte ju tak, aby bola zlatistej farby. Na panvici ju však neopekajte príliš dlho, pretože sa môže stať, že vnútro bude kašovité.

Petržlenovú vňať umyte a nasekajte nadrobno. Cesnak pretlačte a vlašské orechy rozmixujte, alebo posekajte nadrobno nožom. V miske nakoniec zmiešajte vňať, cesnak, orechy, soľ, korenie a trochu olivového oleja. Zmes pridajte k cukete a všetko spolu dobre premiešajte.

Vyprážaná cuketa nebola nikdy chutnejšie. Vďaka orechom získa neobvyklú chuť a vaša kuchyňa bude voňať nádhernou vôňou. Toto jedlo bude chutiť dokonca aj tým, ktorí nemajú v obľube zeleninu. Dobrú chuť.

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>