Cuketa je úžasná zelenina, ktorú nielenže teraz kúpite úplne všade, ale navyše je aj vynikajúci a jednoduchá na prípravu. Ak hľadáte nejaký nový recept, jeden tu pre vás mám. Cuketa spestria váš jedálniček, môžete ju použiť ako prílohu k mäsám, pripraviť ako jednohubky as bylinkami chutí úplne najlepšie. Odbočme však späť k nášmu receptu.
Vyprážané cuketa s cesnakom a orechmi bude odteraz konkurovať aj vašim najlepším mäsovým receptom. Tento recept môžete pripraviť buď ako predjedlo, alebo ako prílohu.
Budete potrebovať:
- 1 cuketu
- 3 strúčiky cesnaku
- čerstvú petržlenovú vňať
- hrsť vlašských orechov
- olej
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Cuketu umyjeme a olúpeme. Ak však máte mladú cuketu, pokojne nechajte aj šupku. Cuketu nakrájajte na drobné kolieska, podobne ako krájate zemiaky na chipsy.
Do panvice si nalejte olej a položte ju na mierny plameň. Do rozohriateho oleja postupne vložte cuketu a opečte ju tak, aby bola zlatistej farby. Na panvici ju však neopekajte príliš dlho, pretože sa môže stať, že vnútro bude kašovité.
Petržlenovú vňať umyte a nasekajte nadrobno. Cesnak pretlačte a vlašské orechy rozmixujte, alebo posekajte nadrobno nožom. V miske nakoniec zmiešajte vňať, cesnak, orechy, soľ, korenie a trochu olivového oleja. Zmes pridajte k cukete a všetko spolu dobre premiešajte.
Vyprážaná cuketa nebola nikdy chutnejšie. Vďaka orechom získa neobvyklú chuť a vaša kuchyňa bude voňať nádhernou vôňou. Toto jedlo bude chutiť dokonca aj tým, ktorí nemajú v obľube zeleninu. Dobrú chuť.