Mrkvové paličky so syrom si zamilujú aj vaše deti. Vynikajúce rýchle občerstvenie

Existujú ľudia, ktorí jednoducho nenávidia zeleninu, s výnimkou zemiakov, a pokúsia sa ich vylúčiť z menu. Často môžete počuť: „Zelenina –
je bez chuti, varenú mrkvu nemôžete deti prinútiť jesť. Čo mám robiť? Ako ju správne pripraviť, aby bola chutná? „

Mrkva nemusí nutne byť mäkká. Chuť tejto zeleniny môže byť jasná a intenzívna. Pridajte cesnak a strúhaný syr do mrkvových tyčiniek, ochuťte pokrm so suchou petržlenovou vňaťou a výsledok vás príjemne prekvapí.

Mrkvové tyčinky so syrom a cesnakom sú leplšie ako akékoľvek rýchle občerstvenie. Ak chcete, aby pokrm bol nielen chutný, ale aj užitočný, vymeňte smaženie na panvici za pečenie v rúre.

Mrkva so syrom a cesnakom

ZLOŽKY

  • 2-3 čerstvé mrkvy
  • 0,25 lyžičky strúhaného tvrdého syru
  • 1 polievková lyžica cesnakového prášku
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 0,25 lyžičky čerstvej alebo suchej petržlenovej vňate

PRE OMÁČKU

  • 2 polievkové lyžice jogurtu
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • soľ, korenie, cesnak na chuť

PRÍPRAVA

  1. Umyť mrkvu, môže byť odstránená kôra z mrkvy, hoci to nie je nutné.
  2. Nakrájajte na dlhé, rovné pásy.
  3. Vložte mrkvu do misy, pridajte maslo, soľ, strúhaný syr (alebo parmezánový prášok), soľ, korenie a cesnakový prášok. Petržlen môže byť použitý čerstvý.
  4. Zmiešajte mrkvu tak, aby korenie a maslo boli rovnomerne rozložené na mrkvových prúžkoch.
  5. Rozložte mrkvu na pergamen a nechajte medzi nimi malý priestor, aby boli mrkva dobre prepečená.
  6. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov po dobu 30-35 minút, pravidelne prekladať a kontrolovať pripravenosť mrkvy. Ak vidlica voľne vstúpi do mrkvy a buničina sa stane tmavou a farba je zlatá – občerstvenie je pripravené.
  7. Pre omáčku je najlepší jogurt bez cukru a prísad. Pridajte šťavu z citróna a korenie.
  8. Nechajte mrkvu vychladnúť na niekoľko minút, a môžete ju dať na stôl.

Mrkva v rúre – veľmi ľahké občerstvenie, z ktorého je veľmi ťažké sa odtrhnúť. A cesnaková omáčka ich dokonale dopĺňa.

Zdieľajte originálny recept s mrkvou so svojimi priateľmi. Bon appetit!

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>