Dnes sme vám priniesli recept na nepečiaci tvarohový koláč, vyskúšajte tento recept, oplatí sa to.
zloženie:
- 130 g sušienok
- 50 g rozpusteného masla
- 450 g tvarohu jemného
- 130 g preosiateho práškového cukru
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 70 ml smotany
- mletej želatíny (10 g)
- 150 g Nutella
- 150 g karamelizovaného kondenzovaného mlieka
Namiesto karamelu vyrobeného z kondenzovaného mlieka môžeme so smotanou zmiešať komerčne dostupnú karamelovú omáčku.
príprava:
Pripravte cesto na tvarohový koláč: dajte sušienky do vrecka a rozdrvte ich, potom zamiešajte rozpustené maslo. Pripravené sušienky vložte do formy guľatého tvaru a rovnomerne rozložte. Vložte do chladničky.

Príprava krému: Zmiešajte tvaroh ručným mixérom až do spenenia, potom pridajte cukor a vanilkový extrakt a miešajte, až kým nebude krémovo homogénny. Do krému pridajte studenú smotanu a miešajte, kým nezískate hustú smotanu.
Želatína sa rozpustí, ako ovikle robievate. Pridajte do želatíny 2 – 3 lyžice syrového krému, potom ich zmiešame s našou tvarohovou smotanou. Použite špachtľu. Rozdeľte krém na 3 samostatné misky. Pre prvý, mix Nutella, pre druhý, karamelizované kondenzované mlieko, a pre tretí, nič nerobte. Zahrejte Nutella a karamel v mikrovlnnej rúre na trochu, aby sa uľahčilo zamiešanie krému.
Vyberte zmes sušienok z chladničky a lyžičkou dávajte krem striedavo, kým ho neminiete.

Trepte formou, aby sa krém rovnomerne drozložil. Pomocou špáradla kreslite čiari na vrchole tvarohového koláča, bude váš vzor zaujímavejší.

Koláč vložte do chladničky cez noc, nakrájajte a podávajte. Dobrú chuť!
ZDROJ:ketkes.com