suroviny:
- Na cesto:
- 4 vajcia
- 1,5 dcl oleja
- 15 dkg cukru krupice
- 2 vanilkové pudingy (Dr. Oetker)
- 5 dkg polohrubej múky
- 2 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva (Dr.Oetker)
- broskyňový jogurt (20-25 dkg)
- 1 plechovka (48 dkg) polených broskýň
- 3 kelímky šľahačky (po 2dcl)
- 2 Smetafix
- 4 dcl broskyňovej šťavy
- 2 Pudingy bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetket
Na náplň:
Na polevu:
Postup:
- Pre cesto vložíme všetky prísady do misy a pomocou ručného el. šľahače šľaháme pri najvyššej rýchlosti 2 minúty.
- Cesto dáme do vyššieho plechu (30×40 cm, vymasteného a vysypaného hrubou múkou), uhladíme a pečieme na 180 supňov.
- Pečieme cca 25 minút.
- Koláč necháme vychladnúť.
- Na náplň premiešame ovocný jogurt a tenkú vrstvu natrieme na koláč. Broskyne precedíme a šťavu zachytíme. Rozkrájame na osminky a poukladáme na koláč.
- Šľahačku ušľaháme so Smeta-fixy dotuha a natrieme ju na broskyne.
- Na polevu odmeriame 4 dcl broskyňovej šťavy, prípadne doplníme vodou na požadovaný objem a zmiešame ju s pudingom bez varenia a šľaháme 3 minúty podľa návodu na obale.
- Polevu dáme do zdobiaceho vrecka a nastriekame na koláč mriežky alebo iné tvary.
- Podávame kolač po stuhnutí v chlade.
ZDROJ:nosalty.hu