Mimoriadne chutný broskyňový koláč z pudingového cesta

suroviny:

    Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 1,5 dcl oleja
  • 15 dkg cukru krupice
  • 2 vanilkové pudingy (Dr. Oetker)
  • 5 dkg polohrubej múky
  • 2 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva (Dr.Oetker)
  • Na náplň:

  • broskyňový jogurt (20-25 dkg)
  • 1 plechovka (48 dkg) polených broskýň
  • 3 kelímky šľahačky (po 2dcl)
  • 2 Smetafix
  • Na polevu:

  • 4 dcl broskyňovej šťavy
  • 2 Pudingy bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetket

Postup:

  1. Pre cesto vložíme všetky prísady do misy a pomocou ručného el. šľahače šľaháme pri najvyššej rýchlosti 2 minúty.
  2. Cesto dáme do vyššieho plechu (30×40 cm, vymasteného a vysypaného hrubou múkou), uhladíme a pečieme na 180 supňov.
  3. Pečieme cca 25 minút.
  4. Koláč necháme vychladnúť.
  5. Na náplň premiešame ovocný jogurt a tenkú vrstvu natrieme na koláč. Broskyne precedíme a šťavu zachytíme. Rozkrájame na osminky a poukladáme na koláč.
  6. Šľahačku ušľaháme so Smeta-fixy dotuha a natrieme ju na broskyne.
  7. Na polevu odmeriame 4 dcl broskyňovej šťavy, prípadne doplníme vodou na požadovaný objem a zmiešame ju s pudingom bez varenia a šľaháme 3 minúty podľa návodu na obale.
  8. Polevu dáme do zdobiaceho vrecka a nastriekame na koláč mriežky alebo iné tvary.

  1. Podávame kolač po stuhnutí v chlade.

ZDROJ:nosalty.hu

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>