Milujete cuketu? Zabudnite na polievku alebo vyprážanie. Je najvyšší čas na zaujímavú zmenu, ktorú ocení každý

Táto letná zelenina je jednou z najlepších vecí, ktorú si v tomto ročnom období môžete dopriať. Existuje veľké množstvo variácií, ako si ich ľahko a rýchlo pripraviť. A to je to, čo v lete potrebujeme rýchlu prípravu jedla, u ktorého sa nebudeme hodiny potiť. Jednou z najobľúbenejších letných surovín je cuketa.

Cukety na tisíce spôsobov

Cukety je veľmi ľahké pestovať. Zvyčajne potrebujú len veľmi malú starostlivosť a odmení sa vám veľkú úrodou. Lenže čo potom s ňou? Z cukiet môžete vždy rýchlo uvariť niečo neobvyklé a originálne, nemastného a ľahkého, bez mäsa a zbytočného kuchynského riadu. Veľké množstvo cukiet, ktoré vypestujete, môžete spracovať aj s pomocou nášho receptu. Získate tak ďalší recept, ako cukety spracovať.

Lacný a rýchly recept

Tento recept spotrebováva základné suroviny, ktoré nestoja moc. Môže sa tak jednať o jedlo, za ktoré ušetríte a pritom nasýtite celú rodinu. Naviac sú pripravené veľmi zaujímavým spôsobom – sú pečené vo forme harmoniky. Pravdepodobne ste sa už stretli s receptom, ktorý takouto formou piekol zemiaky. V prípade cukety je tento recept nemenej chutný a uspokojujúce. Naviac je oveľa užitočnejšie! Cukety sú ľahké a obsahujú minimum kalórií. Táto zelenina považovaná za jednu z najpopulárnejších potravín pre chudnutie.

Lahodné plnené cukety

Na prípravu týchto lahodných cukiet budete potrebovať:

  • 2 stredne veľké cukety
  • 200 g syra feta
  • 1 zväzok kôpru
  • 0,5 citróna
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie, paprika podľa chuti

Základom harmonikového pečenia cukiet je to, že je narežete, ako by ste ich chceli nakrájať na kolieska, ale nedorežte do konca. To môže byť občas problém aj s tým neostrejším nožom. Preto si dajte pozor, režte opatrne.

Príprava receptu

Na plech dajte alobal a naň rozložte obe nakrájané cukety. Trochu je osoľte a pokvapkajte olivovým olejom. Tento tuk nedovolí, aby cuketa počas pečenia vyschla, takže zostane šťavnatá. V hlbokej miske roztlačte feta syr vidličkou, pridajte nakrájaný kôpor, cesnak, papriku, soľ, korenie a vytlačte šťavu z polovice citróna. Touto syrovou zmesou naplňte cuketu – do každého rezu vložte trochu syrovej zmesi. Zabaľte do alobalu a pečte 40 minút na 180 stupňov. Chutné cukety podávajte ihneď z rúry, ešte horúce.

Svieže a ľahké

Upečené cukety sa môžu pochváliť omamnou vôňou kôpru a ľahko chrumkavou kôrkou. Dopĺňa ju feta syr, ktorý sa k cukete skvele hodí.

ZDROJ:sovkusom.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>