Máte radi jablkové koláče? Ak áno, tu je skvelý recept na víkend

V chladných mesiacoch jablkové koláče ľahko prispievajú k rodinnej atmosfére, pretože to, čo by mohlo byť lepšie ako množstvo chutných sladkých jabĺk nastrúhaných medzi dvoma cestami.

Pozrime sa na ingrediencie!

Pre cesto:

  • 250 ml oleja
  • 250 ml minerálnej vody
  • 1 vrece práškového pečiva
  • 100 g cukru
  • Múka 750 až 800 g
  • 2 malé lyžičky vanilkovej arómy (voliteľné)
  • soľ štipky

Na plnenie:

  • 800 g jablka
  • 1 – 2 lyžice krupice
  • ½ čajovej lyžičky mletej škorice
  • práškový cukor na dekoráciu (voliteľné)

príprava:

Na výrobu cesta pridajte olej s cukrom, potom minerálnu vodu a pomaly po dávkach múku a nakoniec prášok do pečiva. Cesto dobre premiešajte, prikryte handrou a nechajte 20 minút v pokoji. Po dokončení rozdeľte cesto na dve.

Na náplň nastrúhajte jablká na veľkých okách, posypte škoricou a môžete pridať cukor. Dobre premiešajte.

Roztiahnite cesto a vložte ho do masteného plechu posypaného múkou na pečenie, potrite trochou oleja vrch cesta a potom naň nalejte jablkovú náplň a druhé cesto. Koláč sa pečie pri 180 ° C za 35-40 minút.

Pri servírovaní posypte práškovým cukrom.

ZDROJ.twice.hu

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>