Tento recept sa vám môže hodiť, keď nebudete vedieť čo rodine pripravte na večeru. Už ste niekedy počuli o plnenom chlebe? Tiež sa vám tento recept môže hodiť pre svojich hostí na letnom pikniku. Je chutný už len na pohľad.
Uprednostňujete domáci chlieb?
Myslím si, že sa nič nevyrovná tej sviežu vôňu upečeného chleba. A čo potom tá chrumkavá kôrka. Stavím sa, že už sa vám zbiehajú sliny. Len si predstavte tú kombináciu čerstvého chleba plnený syrom, šunkou a čerstvýma bylinkami. Tento chlieb sa nazýva „vypchatý ošuntělé chleba“. Jeho psaklinkový vzhľad umožňuje ľahké rozpadnutiu každého kúsku.
Je to naozaj chutný aperitív pre večere, ale aj na domáce večierky. Som si istá, že tento chleba si zamilujete.
Výhodou tohto chlebu je, že môžete vymýšľať vlastné chuťové varianty. Do chlebe môžete pridať všetko na čo máte len chuť. Najlepšie sa osvedčila variácie syrov, šunky a bylinky.
Čo budete potrebovať:
- 1 menší bochník chleba (cca 400 g), ak chcete môžete upiecť svoj
- 150 g šunky alebo slaniny
- 200 g tvrdého syru vcelku (čedar, ementál …)
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 g masla
- jarná cibuľka
- čerstvý rozmarín (alebo iné bylinky – tymián, oregano. .)
- korenie, soľ
postup
- Chleba si rozrežete tak, aby stále držal pohromade. Musíte vytvoriť akési štvorčeky a medzery, do ktorých budete ingrediencie vkladať.
- Rozpustite si maslo a vmiešajte rozotrený cesnak, nasekaný bylinky, soľ a korenie
- Jednotlivé zárezy prelejte pripraveným maslom a naplňte zmesou nastrúhaného syra, šunky a cibuľky.
- Chleba polejte zvyškom masla a zabaľte do alobalu. Pečte na 180 ° C cca 20 min. Potom rozdeľte alobal a počte ešte 10 – 15 minút.