„Mäsové korytnačky“: jednoduchý a magický obed pre malé deti

Taký jednoduchý recept umožní uspokojiť chute najmenších milovníkov mäsových výrobkov. Varenie korytnačiek je jednoduché a ak do procesu varenia zapojíte aj deti, stane sa skutočnou zábavou!

Na varenie budete potrebovať nasledujúce produkty:

  • 350 gramov mletého bravčového alebo hovädzieho mäsa
  • 5 párkov
  • Stačí málo syra, stačí 200 gramov
  • Soľ a korenie
  • Listy čerstvého šalátu

Postup:

Jednu z párkov nakrájame pozdĺžne na dve časti. Na jednej strane robíme 2 plytké rezy – ukáže sa niečo ako „labky“. Rovnakú operáciu vykonávame s ďalšími 2 párkami. Zostávajúce klobásy sú takto zúbkované: na jednej strane sa urobí vodorovný rez – to vzniknú ústa, a na druhej strane vodorovnom a zvislom – sú to chvosty.

Teraz môžete začať koreniť mleté mäso korením. Potom spravte guľku z mäsa a vytvarujte pancier ako má korytnačka. Pre „oči“ môžete vziať čierne korenie v kruhoch. Syr sa musí narezať na pozdĺžne s priemerom 0,5 cm, z ktorých sa vytvorí „škrupina“. Korytnačka je takmer pripravená!

V predhriatej rúre na 180 stupňov sa pečie. Keď sa na syre začnerobiť kôra, môžete prekryť potravinovou fóliou. Bude potrebné ju odstrániť 10 minút pred dokončením pečenia. Môžu byť zdobené šalátom. Za týmto účelom leží pri každej porcii celý list zelene.

Prekvapte malých gurmánov s nezvyčajným jedlom. Urobte si slovo: budú sa tešiť a budú žiadať ich znovu! Dobrú chuť do jedla pre vaše deti!

ZDROJ:headinsider.net

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>