Mäsové gule, zemiaky a bešamelová omáčka – švédsky recept na olizovanie všetkých desiatich prstov

Musíte vedieť, že zemiaky sa označujú ako perfektná prísada, pretože sa nacháda v každej domácnosti a dajú sa pripraviť mnohými rôznymi spôsobmi. Navyše, ak máte v dome zemiaky, nemôžete hladovať, nehovoriac o nebeskom úlovku ako je tento! 

Inak to pre vás nebude ťažké. Recept je jednoduchý a skutočne potrebujete iba niekoľko ingrediencií.

Suroviny:

  • 3 väčšie zemiaky
  • cibuľa
  • mleté mäso, akékoľvek
  • petržlenová vňať
  • korenie
  • soľ
  • mozzarella
  • bešamelová omáčka
  • maslo

Postup:

Na začiatok uvarte tri veľké zemiaky v šupke v slanej vode. Keď sú uvarené nechajte vychladnúť, olúpajte ich a nakrájajte krúžky, potom ich prikryte maslom.

Skombinujte mletého mäsa v miske (môžete upraviť bravčové alebo hydinové mäso), nakrájanú cibuľu, čerstvú petržlen, korenie, soľ a korenie. Z výslednej hmoty formujte gule a vložte ich do plechu na pečenie na zemiakové krúžky. Keď skončíte, dajte medzi gule nejaké zemiakové krúžky.

Pred vložením do rúry nalejte veľkoryso množstvo bešamelovej omáčky a posypte strúhanou mozzarellou. Pripravuje sa v predhriatej peci pri teplote 220 stupňov Celzia za približne 45 minút. Bude to perfektné, keď syr zožltne. Verte mi, nebudete môcť čakať na vychladnutie …

Hotovo! !

ZDROJ:twice.hu

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>