Maslový krém s kondenzovaným mliekom: rýchly a vhodný pre akýkoľvek dezert

Krém sa pripravuje veľmi jednoducho a obsahuje iba dve zložky. Toto je môj najjednoduchší a najobľúbenejší krém na sušienky, pečivo, košíčky. Niekedy nahradím kondenzované mlieko bežným kondenzovaným mliekom.

zloženie:

  • Maslo – 200 g
  • Kondenzované mlieko – 200 g
  • Vanilková esencia, rum alebo koňak (voliteľné) – 1 lyžička

Varenie maslového krému v kondenzovanom mlieku

Aby bola maslová smotana na kondenzovanom mlieku homogénna, výrobky musia mať izbovú teplotu.

Najskôr vyberte maslo z chladničky a nechajte ho chvíľu na tanieri, nemalo by byť veľmi mäkké.

Potom mäkké maslo rozmiešajte mixérom, až kým sa hmota nestane sviežou a vzdušnou, približne 4-5 minút.

Maslo by malo získať konzistenciu silnej kyslej smotany.

Bez prerušenia šľahania začneme zavádzať kondenzované mlieko po asi jednej polievkovej lyžici. Po každej dávke kondenzovaného mlieka rozmiešajte, až kým nebude hladké a vzdušné. Aromatická vanilka, rum alebo koňak, ak je to potrebné môžete pridať.

Ak je to potrebné, krém sa môže mierne ochladiť, aby sa zachoval jeho lepší tvar.

Tento krém je vhodný na zdobenie koláčov, pečiva, koláčov a iných cukroviniek.

Maslový krém na kondenzovanom mlieku je pripravený na dezerty. Dobrú chuť!

ZDROJ:cooku.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>