Maslové croissanty na raňajky, zaberú trochu viac času, ale výsledok stojí za to

Ak vaše deti pohltilo croissantovo šialenstvo a budete im chcieť upiecť domáce, tu máte vyskúšaný recept. Nie je to vôbec zložité, len trochu časovo náročné. Ale stojí za to!)

Suroviny:

  • 1 a 1/2 hrnčeka mlieka (vlažného, ​​max 40 ° C)
  • 1/4 hrnčeka cukru
  • 14 g sušeného droždia
  • 3 a 3/4 hrnčeka  440 g hladkej múky plus na dosku
  • lyžice morskej soli
  • 340 g masla
  • 1 rozmiešané vajce na potretie

Postup:

Pripravíme si ingrediencie na cesto. Do väčšej misy preosejeme múku pridáme cukor, soľ, maslo nakrájané na menšie kúsky. Do vlažneho mlieka dáme trocha cukru (asi 1/2 ČL), rozdrobíme droždie a pripravíme kvások.

Kvások dáme do misky k múke. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste zakryté asi 90 minút. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovné dosku. Cesto rozvaľkáme na tenko a na vrch nastrúhame maslo. Cesto poskladáme dovnútra. Opäť boky cesta preložíme do stredu, akoby sme skladali lístkové cesto.

Zložené cesto rozvaľkáme. Cesto takto aspoň tri razy skladáme a rozvaľkáme. Vložíme do chladničky. Následne vyberieme z chladničky a rozdelíme na dve časti. Jednu polovicu dáme opäť do chladničky, druhú rozvaľkáme na obdĺžnik 40×20 cm. Nakrájame na trojuholníky. Tvoríme akoby rožky širšou stranou dovnútra.

Plech vyložíme papierom na pečenie, croissanty potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rúru predhrejeme na 190 °C a pečieme 25-30 minút do zlatista.

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>