Maslo nechala zmäknúť na izbovú teplotu a zabalila ho do potravinárskej fólie. To, čo vzniklo, si zamiluje každý, kto len raz ochutná

Či už túžite po nových chutiach na sendvičoch, zelenine, zemiakoch alebo mäse, určite by ste mali siahnuť po ochutené masle. Práve obyčajné maslo s prídavkom bylín, korenín ba dokonca aj zeleniny, môže byť dokonale uskladnené v mrazničke či chladničke.

Jeho príprava je veľmi jednoduchá. Stačí nechať zmäknúť maslo pri izbovej teplote a primiešať prísady podľa chuti. Zmes pokladajte lyžičkou na potravinársku fóliu do tvaru salámy a následne ju vložte stuhnúť do chladničky na pár hodín. Ak by ste si nevedeli rady pri výbere surovín, tu Vám prinášame 5 tipov na ochutené maslo.

S talianskymi bylinkami a cesnakom

Čo budeme potrebovať:

  • 200 g zmäknutého masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 5-6 vetvičiek čerstvého tymiánu
  • soľ a korenie podľa chuti

postup:

Roztlačený cesnak a čerstvo nasekané bylinky zmiešame so zmäknutým maslom. Dochutíme podľa chuti, zmes vložíme do potravinárskej fólie a vytvarujeme na „salámu“. Pred podávaním necháme stuhnúť v chlade.

S bazalkou a sušenými paradajkami

Čo budeme potrebovať:

  • 200 g zmäknutého masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 hrsť sušených paradajok v oleji
  • 3-4 lístky čerstvej bazalky
  • soľ, korenie podľa chuti

postup:

Roztlačený cesnak a nasekané paradajky a bazalku zmiešame s maslom a dochutíme.

S koriandrom a limetkou

Čo budeme potrebovať:

  • 200 g zmäknutého masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • 5-6 vetvičiek čerstvého koriandra
  • 1/2 PL limetkovej šťavy
  • 1 PL nastrúhanej limetkovej kôry
  • soľ a korenie podľa chuti

postup:

Nasekaný koriander a cesnak pridáme do masla. Zalejeme limetkovou šťavou, pridáme kôru a vytvarujeme „salámu“.

S horčicou, zázvorom a medom

Čo budeme potrebovať:

  • 200 g zmäknutého masla
  • 2 PL dijonskej horčice
  • 1,5 PL medu
  • 1/2 PL strúhaného zázvoru

postup:

Všetky ingrediencie zmiešame na hladkú zmes.

Sladké maslo s citrónom

Čo budeme potrebovať:

  • 200 g zmäknutého masla
  • 1 citrón
  • 1-2 PL medu

postup:

Citrón vložte na minútu do vriacej vody a rozmixujte ho. Následne pridajte všetky ingrediencie a vložte do uzatvárateľnej nádoby. Skladujte v chladničke. Toto maslo je ideálny na pečenie alebo na sladké pečivo.

ZDROJ.bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>