Každý vie, že sladkosti nášmu telu neprospievajú a ešte sa navyše môžu negatívne prejaviť na našej postave. Takže keď už maškrtiť, tak zdravo.
Suroviny:
- 100 g nelúpaných mandlí
- 100 g nepražených a nesolených arašidov
- kokosový olej (potrebovať budete asi 2 lyžice)
- 1 malú plechovku kokosového mlieka (50 g)
- mletý alebo strúhaný kokos (využijete len asi 1 polievkovú lyžicu)
- 150 g datlí
- kakao (potrebujete 1 lyžicu)
Postup:
Minimálne dve hodiny pred prípravou namočíte 50 g arašidov do vody. Na korpus nadrvíte mandle v mixéri, zmiešate s kokosom, štipkou soli a rozpusteným kokosovým olejom. Zmes natlačíte do menšej štvorcovej nádoby. Na korpus potom navrstvíme datľový karamel. Ten si pripravíte tak, že v mixéri dôkladne namixujete mandle na hutnú hmotu. Odložte na bok.
Do mixéra dáte pripravenej arašidy, z ktorých ste zliali vodu. Pridáte tuhú časť z plechovky kokosového mlieka a štipku soli. Poriadne zmixujeme. Túto zmes potom zmiešate s datľovú pastou. Ak bude príliš hustá, môžete pridať lyžicu rozpusteného kokosového oleja. Zmes rozotrite na korpus.
Zvyšné arašidy (50 g) opražíte na sucho na panvici alebo v rúre. Navrstvíme ich na datľovú zmes. V poslednom kroku potom zmiešate rozpustený kokosový olej s lyžicou kakaa. Zmesou polejete či pokvapkáte snickers hmotu. Všetko dáte stuhnúť do chladničky aspoň na dve hodiny. Potom vyberiete, nakrájate na tyčinky a môžete maškrtiť podľa ľubovôle.
ZDROJ:jensprav.ru