Mandarínková roláda, skvelý dezert, ktorý prekvapí každého

Povieme vám, ako urobiť chutný koláč s mandaríniek a prekvapiť hostí slávnym dezertom. Úžasné nielen vo vzhľade, ale aj v chuti!

Mandarínková rolka

Prísady na cesto:

  • 5 vajec
  • 80 g cukru
  • 60 gramov kukuričného škrobu
  • 70 g rastlinného oleja
  • 1 citrónová kôra
  • 1 lyžička vanilkový extrakt
  • 1 drevený čip soľ

Zložky na plnku:

  • 6-7 mandarínok
  • 1 zásobník mandarínovej šťavy
  • 30 ml citrónovej šťavy
  • 80 g cukru
  • 1/2 lyžičky citrónovej kôry
  • 20 gramov kukuričného škrobu
  • 400 ml smotany (33%)

Príprava:

Ak chcete začať, urobte krém: nasyte cukor do hrnca, pridajte škrob a premiešajte. Postupne pridáme do zmesi mandarínovú šťavu, ktorá sa neustále mieša, takže nie sú žiadne hrudky. Pridajte čerstvú stlačenú citrónovú šťavu, citrónovú kôru a premiešajte.
Výslednú zmes položte na malý oheň a priveďte do varu. Varte hmotu až do hustoty, miešanie neustále s metličkou. Zakryte fóliou a nechajte vychladnúť.
Bezlepková špongiová receptúraZatiaľ čo sa zmes ochladzuje, pripravte špongiový koláč. Oddeľte bielka od žĺtkov a bielka vymiešajte s mixérom so štipkou soli a potom pridajte polovicu cukru. V oddelenom miske rozmiešajte žĺtky zvyšným cukrom, pridajte extrakt z vanilky a zopakujte s mixérom.

Pridajte citrónovú kôru do žĺtkov, šľahačku a potom premiešame kukuričný škrob do zmesi a neustále miešame cesto.

 

Pridajte malé množstvo snehu z bielok do cesta, premiešajte, pridajte znova bielka a premiešajte pomocou šľahača a potom pridajte rastlinný olej do zmesi a stále miešajte.

Plech na pečenie pokryte pergamenovým papierom, rozmazaný malým množstvom rastlinného oleja a p cesto rovnomerne rozložte. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov po dobu 15-20 minút – sušienka by mala byť pomerne hnedá.

 

Zmiešajte zložky na krém pomocou mixéra, pridajte chladenú citrusovú hmotu a dôkladne premiešajte. Voňavý krém je pripravený!

Pripravte si pergamenový papier a vyklopte naň upečené cesto jemne otočte, odstráňte papier zo spodnej časti sušienky, papier znova zakryte a znovu ho zatočte – je nutné zvitok zabaliť s červenou stranou smerom dovnútra.

Potrite cesto krémom veľkoryso, necháme trochu na výzdobu, na okraj vložíme celé ošúpané mandarínky v rade. Jemne zatočte do role a odošlite ju do chladničky po dobu 30-60 minút.

Položte koláč na misku tak, aby okraje smerovali hore a zvyšok krému rozotrite. Kus smotany môže byť vložený do vrecka na pečivo a ozdobte rolku na vrchu. Pridajte čerstvé plátky mandarínky a lístky mäty – roláda je pripravená ísť na slávnostný stôl!

Kombinácia vzdušného koláča a jemného citrusového krému sa bude páčiť od prvého kusu a vytvorí nezabudnuteľnú atmosféru oslavy.

Ak sa vám páči tento recept, nezabudnite si ho uložiť a zdieľať s priateľmi.

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>