Malý trik mi pomohol pripraviť najlepšie jedlo na svete „Mäso po francúzsky“, skúste ho aj vy

To vás možno poteší, že 100 g tohto chutného jedla má len 105 kalórií. To znamená, že tradičné sviatočné jedlo sa zmenilo na diétne. Čo je veľmi dôležité spomenúť, budeme variť bez majonézy. Nezabudnite na triky, ktoré sa dnes naučíte a pomôžu pripraviť veľmi chutné jedlo.

Ako pripraviť mäso po francúzsky?

ingrediencie:

  • 2 kuracie prsia
  • 2 paradajky
  • 2 cibule
  • 1 vajce
  • 100 g tvrdého syra
  • 1 polievková lyžica jogurtu alebo kyslej smotany
  • čierne mleté ​​korenie, trochu soli
  • korenie podľa chuti (bazalka, rozmarín, oregano )

Prečo v recepte chýba majonéza? Ide o to, že prihrievaním majonézy sa sa zmes mení na tuk a bielky sa zrazia a tým sa pokazí celá chuť jedla. Majonéza je vhodná iba do studenej kuchyne a najlepšie je, keď sa urobí vlastnoručne.

Mäso podľa francúzskeho receptu

Pripravte si svoje obľúbené jedlo bez použitia majonézy. Uvidíte ten rozdiel. Uisťujem vás, že už nebudete túto zmes používať pri varení.

K tomu, aby ste mäso francúzsky pripravili v rúre na pečenie ako profesionálny kuchár, potrebujete vedieť niekoľko vecí. Napríklad pre príjemnú chuť a vôňu treba cibuľu potrieť na strúhadle, nie narezať na kolieska, ako sa píše v tradičnom recepte. Korenie najvhodnejšie pre kuracie mäso a syr sú bazalka, rozmarín a oregano. Aby nám pri pečení mäso nevyschlo, je nutné ho často sledovať.

Príprava:

Narežte kuracie prsia na tenké filé a vyklepte ich. Dôkladne ich umyte.

Narežte paradajky na tenké plátky, cibuľu na plátky, alebo nastrúhajte na jemnom strúhadle.

Rozbite vajcia do misky a vymiešajte, obalíme v ňom kuracie, pridaj korenie, soľ a korenie.

Nastrúhajte syr na hrubom strúhadle.

Potrite plech na pečenie rastlinným olejom, alebo použite papier na pečenie.

Na plech poukladáme kuracie rezne, na ne cibuľu a kolieska paradajky.

Paradajky potri jogurtom alebo kyslou smotanou.

Celú zmes posyp syrom.


Zapekajte jedlo kým syr nebude hnedý – veď kto by nemal rád hnedastú kôrku na jedle …

Mäso francúzsky so syrom a kuracím mäsom ničím nezaostáva za bravčovým mäsom zapekanú s majonézou. A koľko možných variácií je možné pripraviť s týmto jedlom. Podľa mňa – je to chutné jedlo bez žiadnych jedov, a chuť je jedinečná.

Prekvapte priateľov s týmto tradičným sviatočným francúzskym jedlom. Udržíte si postavu a nasýtite gurmánov.

 ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>