Mäkučké zemiakové pagáčiky, príprava je tak jednoduchá, že ich zvládne aj malé dieťa

Je ľahké ich pripraviť a nemožné ich pokaziť, sú veľmi chutné.

prísady

  • 20 dkg roztlačené, varené zemiaky
  • 20 dkg masla
  • 20 dkg múky
  • 1,5 dkg soli
  • 2 dkg kvasnice
  • 1 vajíčko

postup

Všetky zložky sa miesia na hladké cesto a chladia sa. Cesto sa skladá dvakrát alebo trikrát po hodine odpočinku. Na pomúčenú dosku  cesto roztiahneme na dva centimetre. Na vrchu ich trošku nožom porežeme. Vyšľahajte vajíčko, potrieť vrch koláčikov a dáme piecť do predhriatej rúry na 20-30 minút na 180- 200 stupňov. Z tohto množstva vyrobíte približne 30 zemiakových koláčov.

Dobrú chuť!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>