Chystáte sa zorganizovať deň ryby? V tomto prípade vám odporúčam vyskúšať originálne občerstvenie z makrely. Je to nádherná ryba – nielen chutná, ale aj veľmi užitočná: obsahuje polynenasýtené mastné kyseliny omega.
Makrely sa stále viac predávajú v údenej alebo nakladanej podobe, ale potrebujeme čerstvé alebo mrazené ryby na toto občerstvenie. Pikantná marináda pre ňu na biele víno a korenie, budeme robiť sami. Ryba pečieme v rúre bez prídavku oleja a podávame s varenou ryžou alebo dusenými zemiakmi.
Podávanie: na 4 porcie
zloženie:
- Makrely filé – 4 ks (Každá 250 g)
- Cibuľa – 1 ks
- Biele suché víno – 150 ml
- Ocot – 50 ml
- Cukor – 2 lyžičky
- Sušený fenikel – 2 lyžičky
- Bobkový list – 2 ks
- Horčičné semienka – 1 lyžička
- Semená koriandra – 1/2 lyžičky
- Biele korenie – 1/2 lyžičky
- Čiern korenie – 1/2 lyžičky
- Morská soľ – 1/2 lyžičky
Príprava:
- Predhrejte rúru na 180 ° C.
- Nalejte víno a ocot do malého hrnca.
- Pridajte biely a čierny korenie, koriander, horčičné semienka, bobkový list a cukor a dôkladne zohrejte marinádu.
- Cibuľu odlúpnite a nakrájajte na polkruhy.
- Posoľte makrelu, položte ju na plech na pečenie, dajte na ňu cibuľu, posypeme feniklom a nalejeme horúcu marinádu.
- Pečieme v predhriatej rúre do mäkka.
Bon appetit!
ZDROJ:7days.ru