Makrela v pikantnej marináde s vínom, výsledok bude skutočne delikátny

Chystáte sa zorganizovať deň ryby? V tomto prípade vám odporúčam vyskúšať originálne občerstvenie z makrely. Je to nádherná ryba – nielen chutná, ale aj veľmi užitočná: obsahuje polynenasýtené mastné kyseliny omega.

Makrely sa stále viac predávajú v údenej alebo nakladanej podobe, ale potrebujeme čerstvé alebo mrazené ryby na toto občerstvenie. Pikantná marináda pre ňu na biele víno a korenie, budeme robiť sami. Ryba pečieme v rúre bez prídavku oleja a podávame s varenou ryžou alebo dusenými zemiakmi.

Podávanie: na 4 porcie

zloženie:

  • Makrely filé – 4 ks (Každá 250 g)
  • Cibuľa – 1 ks
  • Biele suché víno – 150 ml
  • Ocot – 50 ml
  • Cukor – 2 lyžičky
  • Sušený fenikel – 2 lyžičky
  • Bobkový list – 2 ks
  • Horčičné semienka – 1 lyžička
  • Semená koriandra – 1/2 lyžičky
  • Biele korenie – 1/2 lyžičky
  • Čiern korenie – 1/2 lyžičky
  • Morská soľ – 1/2 lyžičky

Príprava:

  1. Predhrejte rúru na 180 ° C.
  2. Nalejte víno a ocot do malého hrnca.
  3. Pridajte biely a čierny korenie, koriander, horčičné semienka, bobkový list a cukor a dôkladne zohrejte marinádu.
  4. Cibuľu odlúpnite a nakrájajte na polkruhy.
  5. Posoľte makrelu, položte ju na plech na pečenie, dajte na ňu cibuľu, posypeme feniklom a nalejeme horúcu marinádu.
  6. Pečieme v predhriatej rúre do mäkka.

Bon appetit!

ZDROJ:7days.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>