Mandarínky, mak je zvláštna kombinácia, ale keď pripravíte túto tortu, tak sa od nej neodtrhnete,
Potrebujeme:
cesto:
- 3 ks vajec
- 70 g kryštaľ. cukru
- 50 g maku
- 30 g polohrubej múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
krém:
- 500 g bieleho jogurtu
- 6 PL kryštáľ. cukru
- 15 g želatíny
- lyžička vanilkovej esencie
- 300 ml smotany na šľahanie
- 3 ks mandaríniek
Na zdobenie:
- smotana na šľahanie
- práškový cukor
- mak, mandarínky
Postup:
Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie(26 cm), dno vyložíme papierom a rúru predhrejeme na 180 stupňov. Teraz sa môžeme pustiť do prípravy.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a na záver už len vareškou primiešame mak, prášok do pečiva a múku. Navrstvíme do formy, pekne uhladíme a dáme piecť dozlata.
Upečené cesto vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
Jogurt dáme do hrnca, pridáme cukor, želatínu, vanilku a ohrievame, kým sa cukor a želatína nerozpustí. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Potom primiešame vyšľahanú šľahačku a mandarínky.
Navrstvíme na vychladnuté cesto, pekne uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.
Po stuhnutí ešte ozdobíme boky šľahačkou (môžete ju osladiť cukrom), poukladáme mandarínky, posypeme makom a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
ZDROJ: Citromhab