Makovo mandarínková torta

Mandarínky, mak je zvláštna kombinácia, ale keď pripravíte túto tortu, tak sa od nej neodtrhnete,

Potrebujeme:

cesto:

  • 3 ks vajec
  • 70 g kryštaľ. cukru
  • 50 g maku
  • 30 g polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva

krém:

  • 500 g bieleho jogurtu
  • 6 PL kryštáľ. cukru
  • 15 g želatíny
  • lyžička vanilkovej esencie
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 3 ks mandaríniek

Na zdobenie:

  • smotana na šľahanie
  • práškový cukor
  • mak, mandarínky

Postup:

Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie(26 cm), dno vyložíme papierom a rúru predhrejeme na 180 stupňov. Teraz sa môžeme pustiť do prípravy.

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a na záver už len vareškou primiešame mak, prášok do pečiva a múku. Navrstvíme do formy, pekne uhladíme a dáme piecť dozlata.

Upečené cesto vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

Jogurt dáme do hrnca, pridáme cukor, želatínu, vanilku a ohrievame, kým sa cukor a želatína nerozpustí. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Potom primiešame vyšľahanú šľahačku a mandarínky.

Navrstvíme na vychladnuté cesto, pekne uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.

Po stuhnutí ešte ozdobíme boky šľahačkou (môžete ju osladiť cukrom), poukladáme mandarínky, posypeme makom a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

ZDROJ: Citromhab

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>