Mäkkučké zemiakové pagáčiky

Pre zvyšnú gulášovú alebo inú polievku si môžete upiecť zemiakové pagáče.

 Zemiakové pagáče

Suroviny:

  •  50 dkg hladkej múky
  • 25 dkg zemiakov uvarených v šupke
  • 2 dl kyslej smotany
  • 35 g droždia
  • 1 PL masti
  • 1 vajce
  • 1 PL soli

Postup:

Najprv si pripravíme kvások z mlieka, cukru a droždia. Do múky rozmrvíme masť, soľ a uvarené roztlačené zemiaky. Do múčnej zmesi pridáme vajíčko, droždie a smotanu. Masu vypracujeme na cesto, ktoré necháme v teple oddychovať približne hodinu. Takto pripravené cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré môžeme posypať natrúhaným syrom, semiačkami, alebo potrieť vajíčkom. Pagáče pečieme na 190°C po dobu 25 minút. Dobrú chuť!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>