Pre zvyšnú gulášovú alebo inú polievku si môžete upiecť zemiakové pagáče.
Zemiakové pagáče
Suroviny:
- 50 dkg hladkej múky
- 25 dkg zemiakov uvarených v šupke
- 2 dl kyslej smotany
- 35 g droždia
- 1 PL masti
- 1 vajce
- 1 PL soli
Postup:
Najprv si pripravíme kvások z mlieka, cukru a droždia. Do múky rozmrvíme masť, soľ a uvarené roztlačené zemiaky. Do múčnej zmesi pridáme vajíčko, droždie a smotanu. Masu vypracujeme na cesto, ktoré necháme v teple oddychovať približne hodinu. Takto pripravené cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré môžeme posypať natrúhaným syrom, semiačkami, alebo potrieť vajíčkom. Pagáče pečieme na 190°C po dobu 25 minút. Dobrú chuť!
ZDROJ:bidista.com